ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού

Δημοσίευση: 29 Νοε 2017 22:22
Στιγμιότυπα από την εκδήλωση Στιγμιότυπα από την εκδήλωση

Σημαντικές πρωτοβουλίες συνεχίζει να παίρνει ο Δήμος Τυρνάβου και στον τομέα της ενημέρωσης για την υγεία. Στο πλαίσιο αυτό ενημερωτική ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού πραγματοποιήθηκε στο «Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο».

Ήταν μία εκδήλωση στο πλαίσιο της καθιέρωσης του μήνα Οκτωβρίου ως μήνα πρόληψης του καρκίνου του μαστού που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Τυρνάβου, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου.
Αρχικά τον λόγο πήρε ο οικοδεσπότης δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, τόνισε τη σημασία της ενημέρωσης στον γυναικείο πληθυσμό για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού καθώς είναι η συχνότερη κακοήθεια και η πρώτη αιτία θανάτου στις γυναίκες.
Εξήρε την άψογη συνεργασία του Δήμου με το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου εκφράζοντας τη μεγάλη χαρά του με την εξασφάλιση της Βάσης ΕΚΑΒ για αντιμετώπιση διακομιδής ασθενών όλου του Δήμου όταν απαιτείται και ενημέρωσε το κοινό ότι θα υπάρξουν και άλλες ημερίδες ιατρικού περιεχομένου όπως για τους απαραίτητους εμβολιασμούς του πληθυσμού και το αντιεμβολιαστικό κίνημα, για την επίδραση των φυτοφαρμάκων στην υγεία των αγροτών, για άλλες μορφές καρκίνων και ό,τι άλλο επίκαιρο θα υπάρξει.
Ακόμα ο κ. Σαρχώσης ευχαρίστησε την Αντικαρκινική Εταιρεία, το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου εκπροσωπούμενο από τη διευθύντρια κ. Αναστασία Νικητίδου, τους εισηγητές ιατρούς καθώς και όσους παρευρέθηκαν.
Στη συνέχεια η πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Ράνια Σουλτούκη ενημέρωσε το κοινό για τις πολύπλευρες δράσεις και τον σημαντικότατο ρόλο της Εταιρείας στην προάσπιση της υγείας των Ελλήνων μέσω της ενημέρωσης, για τη γνώση και την πρόληψη όλων των μορφών καρκίνου, καθώς και για τη φροντίδα για την ίδρυση κλινών σε διάφορα νοσοκομεία. Στο τέλος ευχαρίστησε τον Δήμο Τυρνάβου για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης και μοίρασε στο κοινό έντυπο υλικό για την Αντικαρκινική Εταιρεία.
Μετά άρχισε η ημερίδα, τον συντονισμό της οποίας είχε ο ιατρός -μαιευτήρας του Τυρνάβου κ. Στέλιος Φώτος. Η διαιτολόγος-διατροφολόγος κ. Αναστασία Σιατήρα ενημέρωσε το κοινό για το πόσο σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού παίζει η διατροφή. Υπέδειξε διάφορα διατροφικά σχήματα, τις κατηγορίες των τροφίμων και τόνισε τη σημασία της άσκησης ως τρόπο ζωής.
Συνέχισε ο ιατρός παθολόγος-ογκολόγος κ. Βασίλειος Παπαδόπουλος επιμελητής Β’ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ενημερώνοντας το κοινό για τη σημασία της πρόληψης του καρκίνου του μαστού με την ψηλάφιση του στήθους καθώς και τις απαιτούμενες εξετάσεις σε συνδυασμό με τη διατροφή καθώς και την απόλυτη συνεργασία της γυναίκας με τους αρμόδιους γιατρούς.
Στο τέλος της ενημέρωσης ακολούθησε πλήθος ερωτήσεων από τους παρευρισκόμενους που απαντήθηκαν διεξοδικά από τους ομιλητές ιατρούς.
Στην ημερίδα παρευρέθηκαν και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Φανή Λαγκιόλη-Μπίλιου, η προϊσταμένη της υπηρεσίας κ. Κοκότη Θεολογία, ιατροί και δημότες του Τυρνάβου.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass