ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ ΜΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤ. ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ιατρικό σφάλμα και Ποινικό Δίκαιο στο Καρδιολογικό Συνέδριο

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2017 16:31

Θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο καρδιολόγο και όχι μόνο βρίσκονται στο επίκεντρο του 20ού Καρδιολογικού Συνεδρίου οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν χθες και θα ολοκληρωθούν αύριο Κυριακή στο ξενοδοχείο «Imperial».


Τις εργασίες του συνεδρίου κήρυξε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, τονίζοντας τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αναδιοργάνωση της δημόσιας υγείας. Κατά την τελετή έναρξης εκπροσωπώντας την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου ο καθηγητής Καρδιολογίας Φίλιππος Τρυποσκιάδης, κάλεσε στο βήμα για την κεντρική ομιλία τον εισαγγελέα Εφετών, διδάσκοντα στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, Σταμάτη Δασκαλόπουλο, που πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα «Ιατρικό σφάλμα και Ποινικό Δίκαιο».
Ο ομιλητής μεταξύ άλλων ανέλυσε την έννοια της ιατρικής αμέλειας από τη σκοπιά του Ποινικού Δικαίου και ανέπτυξε τις ουσιαστικές προϋποθέσεις που απαιτούνται από τον νόμο για να κριθεί από το δικαστήριο ένας γιατρός ένοχος για σωματική βλάβη ή ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά την αντιμετώπιση ενός ιατρικού περιστατικού. Το συνέδριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Cleveland Clinic, την Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου και την Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Καρδιακής Ανεπάρκειας.
Το επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου επικεντρώνεται σε θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο καρδιολόγο και όχι μόνο και περιλαμβάνει διαλέξεις εξεχόντων ξένων και Ελλήνων ερευνητών, στρογγυλά τραπέζια και επιστημονικές αντιπαραθέσεις σε αμφισβητούμενα θέματα.
Σκοπός είναι να αναλυθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ενότητες που ενδιαφέρουν τον Έλληνα γιατρό, να τον φέρουν κοντά στις σύγχρονες εξελίξεις και να τον βοηθήσουν στην καθημερινή κλινική πράξη. Όπως κάθε χρόνο, η τελευταία μέρα του συνεδρίου περιλαμβάνει ειδικό καρδιαγγειακό σεμινάριο.
Στην τελετή έναρξης παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων εκπρόσωπος της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, ο αντιδήμαρχος Θάνος Αδαμόπουλος, ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήσης Μαμούρης, ο γενικός γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Μιχάλης Μέρας, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Δημήτρης Κατσαρός, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νέστορας Αντωνίου, ο διοικητής των Νοσοκομείων της Λάρισας Παναγιώτης Νάνος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
-------------------------------------------------------------------------------------------------------- # With Cachebuster: - Please replace %%CACHEBUSTER%% with the respective cache macro that is provided by your ad server --------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------- # With Cachebuster & Click macro: - Please replace %%CLICK_URL_UNESC%% with the respective click macro that is provided by your ad server - Please replace %%CACHEBUSTER%% with the respective cache macro that is provided by your ad server --------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass