ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

Απεργούν αντιδρώντας στην υποβάθμιση του νοσηλευτή

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2017 22:17

«Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, ο τίτλος του νοσηλευτή υποβαθμίζεται και εξισώνεται με αυτά των ΔΕ», υποστηρίζουν οι νοσηλευτές οι οποίοι ετοιμάζουν αύριο Παρασκευή κάθοδο στην Αθήνα και συμμετοχή στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας.


Με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, ο τίτλος του νοσηλευτή υποβαθμίζεται και εξισώνεται με αυτά των ΔΕ βοηθών τους. Για τον λόγο αυτό αντιδρούν η ΕΝΕ και η ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ τα μέλη των οποίων απεργούν αύριο Παρασκευή. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και τα μέλη του Συλλόγου Νοσηλευτικής του Εθνικού Συστήματος Υγείας Νομού Λάρισας.
«Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο βάζει τους ΔΕ βοηθούς νοσηλευτών στον ίδιο ενιαίο κλάδο με τους πτυχιούχους νοσηλευτές ΤΕ και ΠΕ», δηλώνει στην «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποστόλης Κωτσής για να προσθέσει ότι «βάζει τις μαίες στον δικό μας κλάδο, και τους επιτρέπει πλέον να γίνονται προϊστάμενες στα νοσηλευτικά τμήματα και στις διευθύνσεις Νοσηλευτικών Υπηρεσιών».
Παράλληλα, τα μέλη του Συλλόγου επισημαίνουν ότι «αν περάσουν τα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο τότε καταστρέφεται το επαγγελματικό μας επιμελητήριο. Αυτές είναι πρακτικές που δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Δεν προάγεται με τέτοιους τρόπους η υγεία. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εντάσσει τους ΔΕ σε έναν κλάδο με τους ΤΕ και ΠΕ χωρίς να τους εξισώνει μισθολογικά, και χωρίς να τους ανεβάζει στη βαθμολογία. Πρόκειται για σαλαμοποίηση που μας γυρίζει χρόνια πίσω, στρέφοντας τον έναν εναντίον του άλλου. Ελπίζουμε να αποσυρθεί».
Σε ανακοίνωση του συλλόγου για την αυριανή απεργία τονίζεται ότι «για να περάσουν τα παραπάνω, το επαγγελματικό μας επιμελητήριο (ΕΝΕ) καταστρέφεται για να μην μπορεί να αντισταθεί το σώμα των νοσηλευτών και δίνεται ως δώρο σε κομματικούς φίλους των κ. Ξανθού και Πολάκη, με αντιδημοκρατική παρέμβαση στις ήδη προκηρυγμένες εκλογές της ΕΝΕ».
Για τη δωρεάν μετάβαση των απεργών στην Αθήνα και τη συμμετοχή τους στην απεργιακή συγκέντρωση θα υπάρξει λεωφορείο.
Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass