ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

20ό Καρδιολογικό Συνέδριο Κεντρικής Ελλάδος

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2017 16:15

Στη Λάρισα θα διεξαχθεί, το 20ό Καρδιολογικό Συνέδριο Κεντρικής Ελλάδος, από αύριο Παρασκευή 6 έως και την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο «Larissa Imperial».

Το συνέδριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την Cleveland Clinic, την Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου και την Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Καρδιακής Ανεπάρκειας.
Όπως αναφέρει ο Φίλιππος Τρυποσκιάδης, καθηγητής Καρδιολογίας και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, «σκοπός του συνεδρίου είναι να αναλυθούν όσο το δυνατό περισσότερες ενότητες που ενδιαφέρουν τον Έλληνα γιατρό, να τον φέρουν κοντά στις σύγχρονες εξελίξεις και να τον βοηθήσουν στην καθημερινή κλινική πράξη».
Το επιστημονικό πρόγραμμα με θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο καρδιολόγο και όχι μόνο, περιλαμβάνει διαλέξεις εξεχόντων ξένων και Ελλήνων ερευνητών, στρογγυλά τραπέζια και επιστημονικές αντιπαραθέσεις σε αμφισβητούμενα θέματα.
Ειδικότερα, η θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες: Εξελίξεις στην επεμβατική αντιμετώπιση και την αντιμετώπιση με συσκευές των καρδιοπαθειών, ηχωκαρδιογραφικός δεξιός καθετηριασμός, καρδιαγγειακά συνοδά νοσήματα στη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (Χ.Α.Π.), μεταβολικό σύνδρομο, μιτοχόνδρια και καρδιοπάθειες, συνήθη κλινικά καρδιολογικά προβλήματα, αντιθρομβωτική αγωγή, πνευμονική υπέρταση, καρδιακή ανεπάρκεια. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν δύο καρδιαγγειακά σεμινάρια αφιερωμένα το πρώτο στη «Μοριακή και κυτταρική καρδιολογία για τον κλινικό γιατρό» και το δεύτερο στις «Απεικονιστικές τεχνικές στην καρδιακή ανεπάρκεια: συνδέοντας τη διάγνωση, την παθοφυσιολογία και τη θεραπεία». Επίσης θα γίνει ειδικό σεμινάριο για να εκπαιδευτούν οι νέοι γιατροί στη συγγραφή επιστημονικών εργασιών.
Τις εργασίες του συνεδρίου έχουν κληθεί όχι μόνο να παρακολουθήσουν αλλά και να συμμετάσχουν ενεργά διεθνείς προσωπικότητες της Καρδιολογίας και Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό, όπως ο Dirk L. Brutsaert, ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Antwerp του Βελγίου, ο Γεώργιος Καραγιάννης, διευθυντής καρδιολόγος στα Νοσοκομεία Hillingdon και Harefield του Λονδίνου και Λέκτορας του Κολεγίου Imperial του Λονδίνου, ο Marco Metra, καθηγητής Καρδιολογίας της Πανεπιστημιακής Μονάδας Καρδιολογίας του Νοσοκομείου της Μπρέτσια στην Ιταλία, ο καθηγητής Δημήτριος Μιχαηλίδης από το Τμήμα Κλινικής Βιοχημείας του Νοσοκομείου Royal Free της Ιατρικής Σχολής του University College London και ο Randall C. Starling, καθηγητής Καρδιολογίας και αντιπρόεδρος του Τμήματος Καρδιαγγειακής Ιατρικής, Καρδιακής Ανεπάρκειας και Καρδιακών Μεταμοσχεύσεων της Cleveland Clinic, στο Οχάιο των ΗΠΑ.
Να σημειωθεί ότι στην επίσημη τελετή έναρξης που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στις 8:45 το βράδυ στο ξενοδοχείο Imperial την εναρκτήρια ομιλία θα πραγματοποιήσει ο εισαγγελέας Εφετών Σταμάτης Δασκαλόπουλος με θέμα με θέμα «Ιατρικό σφάλμα και ποινικό δίκαιο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
-------------------------------------------------------------------------------------------------------- # With Cachebuster: - Please replace %%CACHEBUSTER%% with the respective cache macro that is provided by your ad server --------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------- # With Cachebuster & Click macro: - Please replace %%CLICK_URL_UNESC%% with the respective click macro that is provided by your ad server - Please replace %%CACHEBUSTER%% with the respective cache macro that is provided by your ad server --------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass