ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ UNESCO N. ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Στόχος η πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2017 15:38

Από τα μέσα Ιουνίου τα μέλη του Δ.Σ. του Τοπικού Ομίλου για την UNESCO N. Λάρισας ξεκίνησαν την ενημέρωση σε χωριά του Δήμου Αγιάς (Αγιά, Δήμητρα, Μελιβοία, Αμυγδαλή) για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ψηλάφησης του μαστού που εγκρίθηκε στον Όμιλο, μετά από υποβολή πρότασής του, από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα και περιλαμβάνει τριακόσιες ωφελούμενες γυναίκες από όλους τους Δήμους του Ν. Λάρισας. Οι ωφελούμενες θα πρέπει ως επί το πλείστον να είναι άπορες, ανασφάλιστες, xαμηλόμισθες καθώς και γυναίκες που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές του Ν. Λάρισας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενεργή συμμετοχή για το ερευνητικό πρόγραμμα έδειξαν η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγιάς Αναστασία Ζιούλη και οι υπεύθυνες της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γογουροπούλου Στυλιανή και Κακαλιάγκα Εύη.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Ακτινοθεραπείας και τη Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν η επίκουρη καθηγήτρια Ακτινοθεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Τόλια Μαρία, η επίκουρη καθηγήτρια Χειρουργικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Αντιγόνη Πουλτσίδη, ο επιμελητής Β ΕΣΥ Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Κωνσταντίνος Τσανάδης, και η νοσηλεύτρια ΤΕ Μακρίδου Μιχαλίτσα. Έτσι λοιπόν, μια ομάδα επιστημόνων έχουν εμπλακεί στην ενημέρωση και στην εκπαίδευση της ψηλάφησης του μαστού. Στόχος του προγράμματος, η ανίχνευση καρκίνου σε πρώιμο στάδιο και η άμεση αντιμετώπισή του. Επιπρόσθετα, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των ωφελουμένων σε θέματα πρόληψης (μαστογραφία, υπερηχογράφημα, συχνές επισκέψεις στον γυναικολόγο-μαστολόγο) του καρκίνου.

 Η πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Ομίλου εκφράζουν τις ευχαριστίες τους για τη στήριξη και την πραγματοποίηση του όλου προγράμματος στον διοικητή του Πανεπιστημιακού και Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Νάνο Παναγιώτη καθώς και την υποδιοικήτρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Χαλιβέρα Ανθή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass