Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Φ.Υ.:

«Αντιλαϊκές οι μεταρρυθμίσεις στην Υγεία»

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2017 16:08

Στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής που συζητείται το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις» τοποθετήθηκε ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης.

«Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας αποτελεί συνέχεια όλων των προηγούμενων αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων στο χώρο της Υγείας», ανέφερε ο κ. Λαμπρούλης για να προσθέσει «η λειτουργία του νέου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) θα βασιστεί σε ένα κατακερματισμένο συνονθύλευμα μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, με πυρήνα τις λεγόμενες Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), οι οποίες θα απασχολούν έναν πολύ μικρό αριθμό γιατρών». Το ΚΚΕ καταψηφίζει το νομοσχέδιο, καθώς όπως σημείωσε ο ειδικός αγορητής του Κόμματος, βουλευτής Λάρισας Γιώργος Λαμπρούλης, ενισχύει ακόμα περισσότερο την ατομική ευθύνη για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και κατά συνέπεια το κόστος, σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Βάση του νομοσχεδίου, τόνισε, είναι οι στρατηγικοί στόχοι «της ΕΕ, του ΔΝΤ, κυβερνήσεων, αστικών επιτελείων, που έχουν κοινή θέση ότι από την ΠΦΥ εξαρτάται η μείωση των κρατικών και ασφαλιστικών δαπανών για την υγεία του λαού. Δηλαδή να στοιχίζει η υγεία της εργατικής τάξης όσο το δυνατόν λιγότερο στο κράτος και τους επιχειρηματικούς ομίλους που αυτό υπηρετεί. Το πώς θα εφαρμοστεί η πολιτική μείωσης του λεγόμενου "μη μισθολογικού κόστους" αφορά και στις δαπάνες της Υγείας».

Όσο για τις προσλήψεις, τόνισε ότι «κοντά 3.000, αποτελούν συνεχή ανακύκλωση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Ως αστείο ακούγεται, ότι οι λεγόμενες Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) θα παρέχουν όπως αναφέρει το νομοσχέδιο “υπηρεσίες πρόληψης, προαγωγής στην υγεία στην οικογένεια, στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, στους χρόνια πάσχοντες, στην προγραμματισμένη φροντίδα ενηλίκων και παιδιών, την κατ' οίκον νοσηλεία, την εκτίμηση ψυχικών νόσων, αντιμετώπιση οξέων προβλημάτων υγείας, καταγραφή επιδημιολογικών στοιχείων κ.ά.”, με ένα γιατρό, ένα νοσηλευτή και ένα διοικητικό υπάλληλο ανά 10 με 12 χιλιάδες κατοίκους το πολύ, να συνταγογραφούν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass