ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Δεν είναι μελλοθάνατοι οι ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2017 22:45

Περισσότερα από 1.000 άτομα υπολογίζεται ότι πάσχουν από Πολλαπλή Σκλήρυνση στην περιοχή της Θεσσαλίας, ενώ 12.000 είναι συνολικά οι ασθενείς στην Ελλάδα και 2,5 εκατομμύρια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας γιορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία Τετάρτη του Μαΐου και στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού διοργανώθηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα του ΟΥΗΛ, εκδήλωση από την Πανθεσσαλική Ένωση Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Θέμα της χθεσινής εκδήλωσης ήταν «Αλήθεια και Ψέματα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση».

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης, Μαρία Κούτσικου, στόχος της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση, προβλήματα όπως η αυτοπεριθωριοποίησή τους και η αδυναμία τους να αποκτήσουν μια εργασία, καθώς δεν είναι πολλοί οι εργοδότες που δέχονται στη δουλειά τους ασθενείς με τη συγκεκριμένη πάθηση.

«Δυστυχώς, στην Ελλάδα είμαστε πολύ πίσω σε τέτοια ζητήματα, κάτι που δεν συμβαίνει στην Ευρώπη», τονίζει η κ. Κούτσικου.

Από την άλλη, στόχος της Ένωσης είναι να περάσει στον υπόλοιπο κόσμο ότι οι ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας είναι φυσιολογικοί άνθρωποι, που ζουν κανονικά, παντρεύονται, κάνουν οικογένεια, εργάζονται όταν τους δίνεται η δυνατότητα, καθώς η πάθησή τους δεν είναι θανατηφόρος, ούτε μεταδοτική και απλά πρέπει να μάθουν να ζουν με αυτή.

«Οι πάσχοντες από Πολλαπλή Σκλήρυνση δεν είναι μελλοθάνατοι ή περιορισμένοι, αλλά κανονικοί άνθρωποι», σημείωσε η πρόεδρος της Ένωσης.

Στο πλαίσιο της χθεσινής εκδήλωσης, μίλησαν ο νευρολόγος, διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγγελάκης, η φυσίατρος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επιστημονική διευθύντρια του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΑΡΩΓΗ Θεσσαλίας, Στυλιανή Παπακώστα και η ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια, κλινική σεξολόγος, ειδική σύμβουλος ΑμεΑ, Μόιρα Τζίτζικα.

Στη συνέχεια, μέλη της Πανθεσσαλικής Ένωσης Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, ανέπτυξαν τη βιωματική τους εμπειρία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Μενέλαος Κατσαμπέλας  

  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass