ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ

«Δικαίωμα στην αλήθεια» του Ιωάννη Παπαχρήστου

Δημοσίευση: 27 Απρ 2017 9:50

Ένα βιβλίο που υπερασπίζεται το «Δικαίωμα στην Αλήθεια»-αυτός είναι και ο τίτλος- κυκλοφορεί τους τελευταίους μήνες στο διαδίκτυο. Ένα βιβλίο που έγραψε ο θωρακοχειρουργός Ιωάννης Χ. Παπαχρήστος και έρχεται να δώσει απαντήσεις σε ζητήματα που απασχολούν τους πάσχοντες από καρκίνο και τους συγγενείς και φίλους.

Το βιβλίο “Δικαίωμα στην Αλήθεια”, με υπότιτλο “Για Συγγενείς – Φίλους ασθενών με καρκίνο”, κυκλοφορεί σε 51 χώρες στα Ελληνικά (ηλεκτρονικό, ebook). Το βιβλίο απαντά στα ερωτήματα– ταμπού: Αν πρέπει να ενημερώνεται ο ασθενής με καρκίνο για την αληθή διάγνωση, Από ποιον, πώς και σε πόση έκταση. Απευθύνεται σε συγγενείς ασθενών με καρκίνο και φίλους τους, αλλά και στους ίδιους τους ασθενείς, καθώς και σε ιατρούς, νοσηλευτές και ανθρωπιστές, που εμπλέκονται με φροντίδα ασθενών.

Περιέχει επιχειρήματα, αλλά και “κλινικά αντιπαραδείγματα”, εμπνευσμένα από την 32χρονη πείρα του συγγραφέα: σε καθένα από τα τελευταία περιγράφονται δεινά, που δείχνουν πόσο καταστροφική είναι η άγνοια της διάγνωσης από τον ασθενή.

Το βιβλίο διατίθεται στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία “iBooks Store” (για iPad ή άλλη συσκευή / υπολογιστή Apple) και “kobo books” (για ανάγνωση

σε ταμπλέτα android, υπολογιστή Windows ή Apple, eReader). Το έχουν ήδη ψηφίσει στις 6 πρώτες θέσεις παγκοσμίως από τις λίστες “Listopia” ( της πλατφόρμας βιβλιοφίλων “goodreads”), τις θεματικά σχετικές με τον καρκίνο.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο υπάρχουν στην ιστοσελίδα του: www.icp-med.gr/vivlia/dsa

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου γράφει «Πρέπει άραγε ή Όχι να ξέρει την αλήθεια ο ασθενής με καρκίνο; Αν ναι, από ποιον ενημερώνεται; ΠΩΣ; Πόσο μέρος της αλήθειας αντέχει να γνωρίζει; Στην χώρα μας αποτελεί πληγή, που κακοφόρμισε, ένα “κυλώνειον άγος”, η άγνοια της αλήθειας από τον μοναδικό άμεσα ενδιαφερόμενο...». Το βιβλίο απευθύνεται κυρίως σε στενούς συγγενείς καρκινοπαθών σ’ αυτούς πέφτει συνήθως το βάρος της απόφασης για ενημέρωση ή μη του οικείου τους. Τους στηρίζει και τους συμβουλεύει. Παρέχει ερεθίσματα και σε κάθε φιλάνθρωπο, που μεριμνά για ασθενείς με καρκίνο ή παρόμοια νόσο: γιατρό, νοσηλευτή, ψυχολόγο, ιερέα, φίλο... Παρακαλούνται όλοι να μην καταφεύγουν στην Εύκολη λύση του ψέματος, που μόνο σε δεινά οδηγεί τελικά. Αποτελεί μια γροθιά στης χώρας την υποκρισία, που προτάσσει ως πρόσχημα το “να μην στενοχωρήσει” δήθεν τον άρρωστο. Τον ίδιο ακριβώς άρρωστο τον ταλαιπωρεί αναίσχυντα με τρόπους, των οποίων εκτίθενται μύριες πτυχές, ώστε να αποβληθούν από την κλινική πρακτική μια για πάντα...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass