ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΑΙΤΗΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

Πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης οι γιατροί του ΠΕΔΥ

Δημοσίευση: 12 Απρ 2017 22:50

Μόνο αν υποβάλουν αίτηση ένταξης ως πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης θα μπορούν στο εξής να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα υγείας οι γιατροί του ΠΕΔΥ που συνεχίζουν να διατηρούν το ιδιωτικό τους ιατρείο επειδή δικαιώθηκαν στα σχετικά δικαστήρια.

Όπως χαρακτηριστικά προβλέπει το ΦΕΚ του Υπουργείου Υγείας με το οποίο ρυθμίζονται οι εργασιακές σχέσεις των γιατρών του ΠΕΔΥ, οι συγκεκριμένοι γιατροί έχουν το χρονικό περιθώριο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2017 να υποβάλουν αίτηση ένταξης στο ΕΣΥ, με σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Σε διαφορετική περίπτωση, θα απολυθούν χωρίς να τους καταβληθεί η ανάλογη αποζημίωση.

Διευκρινίζεται πάντως ότι μέχρι τα τέλη του προσεχούς Σεπτεμβρίου, οι γιατροί θα αμείβονται κανονικά για τις υπηρεσίες τους, ενώ η πολιτεία δεν πρόκειται να διεκδικήσει την επιστροφή αποδοχών τους.

Με το ίδιο ΦΕΚ, διευκρινίζεται ότι όσοι γιατροί του ΠΕΔΥ αποδεχθούν την παραμονή τους στην υπηρεσία με εργασιακό καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, θα έχουν το δικαίωμα να διατηρήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018 και όχι μόνο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, όπως ήταν η αρχική πρόταση του Υπουργείου Υγείας.

Επρόκειτο για μία πρόταση που είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της ομοσπονδίας γιατρών του ΠΕΔΥ και εντέλει δόθηκε αυτή η παράταση ενός χρόνου στη λειτουργία των ιδιωτικών τους ιατρείων.

Σύμφωνα τώρα με τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σε αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών του ΠΕΔΥ που επέστρεψαν στο δημόσιο σύστημα υγείας μέσω δικαστικών αποφάσεων (κερδίζοντας συγκεκριμένα ασφαλιστικά μέτρα) αποφασίζουν να υποβάλουν τη σχετική αίτηση, κλείνοντας το προσεχές διάστημα το ιδιωτικό τους ιατρείο.

Το ποσό των περίπου 1.500 ευρώ που θα λαμβάνουν ως μηνιαίες αποδοχές, παρέχει περισσότερη σιγουριά από τον ιδιωτικό τομέα σε συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης, ενώ είναι γνωστό ότι το σύνολο του ιατρικού κόσμου θεωρεί δυσβάστακτες τις φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές που καλούνται να καταβάλουν.

Επισημαίνεται ότι εκπρόσωποι της συγκεκριμένης κατηγορίας γιατρών του ΠΕΔΥ – που να έχουν επιστρέψει στο σύστημα μέσω δικαστικών αποφάσεων – δεν υπάρχουν στο ΠΕΔΥ Λάρισας, οπότε δεν υπάρχει και ο κίνδυνος περαιτέρω μείωσης του ιατρικού του δυναμικού.

Μενέλαος Κατσαμπέλας  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass