ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

«Πότε θα εφαρμοστεί επιτέλους ο αντικαπνιστικός νόμος;»

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2017 17:34

Την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου ζητά με ερώτησή του στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, ο βουλευτής Λάρισας με το Ποτάμι, Κωνσταντίνος Μπαργιώτας.

Ειδικότερα, στο σχετικό δελτίο τύπου του κόμματος αναφέρονται τα εξής :

«Σε χθεσινή συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδας, παρουσιάστηκαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο καρκίνος μπορεί να προληφθεί με σωστή διατροφή, σωματική άσκηση, αποφυγή τοξικών ουσιών και διακοπή του καπνίσματος.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Μπεχράκης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η νόσος, που προκαλείται κατά 90% από το κάπνισμα, στη χώρα μας ευθύνεται για 8.000 θανάτους τον χρόνο και η μη εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους αποτελεί εκποίηση της δημόσιας υγείας σε συγκεκριμένα συμφέροντα που εκθέτει τη χώρα διεθνώς και προκαλεί κοινωνική αγανάκτηση».

Ακόμη και ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός έχει αναφερθεί στην παντελή απουσία ελέγχου εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, δηλώνοντας πως «ο αντικαπνιστικός νόμος δεν έχει εφαρμοστεί και είναι προσβλητικό για μια χώρα της Ευρώπης να υπάρχει τόση ασυδοσία σε αυτό το ζήτημα», ενώ είχε προαναγγείλει αυστηρότερες ρυθμίσεις και συντονισμένη δράση πολλών υπουργείων για την εφαρμογή του νόμου.

Οι Βουλευτές του Ποταμιού, κ. κ. Γιώργος Μαυρωτάς (Αττικής) και Κωνσταντίνος Μπαργιώτας  (Λάρισας), ρωτούν τον αρμόδιο Υπουργό αν σκοπεύει να ενισχύσει τους τομείς πρόληψης και απεξάρτησης από το κάπνισμα, ποιες ενέργειες έχουν γίνει στην κατεύθυνση της εκπόνησης εθνικού σχεδίου διακοπής του καπνίσματος και πότε  θα προγραμματιστεί συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων με αντικείμενο τη διαμόρφωση εθνικής αντικαπνιστικής εκστρατείας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass