ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΩΡΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΥ

Η πιο συχνή αιτία επίσκεψης στον γιατρό

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2017 0:30 | Τελευταία ενημέρωση: 29 Ιαν 2017 8:55

«Οι λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος αποτελούν τις πιο συχνές παθήσεις του ανθρώπου αλλά και την πρώτη αιτία, σε συχνότητα, επίσκεψη στο γιατρό, την πιο συχνή αιτία απουσίας από την εργασία και το σχολείο» τόνισε ο αναπλ. καθηγητής ΩΡΛ της Ιατρικής Λάρισας Μπ. Σκουλάκης ανοίγοντας τις εργασίες ημερίδας της ΩΡΛ Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Η ημερίδα, που διοργανώθηκε χθες στο αμφιθέατρο του ΠΝΛ, ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα επιστημονικών εκδηλώσεων της ΩΡΛ Κλινικής και είχε ως θέμα «Φλεγμονές ανώτερου αναπνευστικού συστήματος. Κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπισή τους».

Με τον κ. Σκουλάκη να προσθέτει πως «εκτός από τη μεγάλη συχνότητα έχουν και μεγάλη βαρύτητα, σπάνιους μεν αλλά αρκετούς θανάτους παγκοσμίως».

Στο πλαίσιο της ημερίδας από τον καθηγητή ΩΡΛ Ι. Μπιζάκη αλλά και γιατρούς της κλινικής αναπτύχθηκαν εισηγήσεις γύρω από τις κατευθυντήριες οδηγίες παγκοσμίων επιστημονικών εταιριών ενώ από τον καθηγητή παιδιατρικής Γ. Συρογιαννόπουλο δόθηκε έμφαση στις ιδιαιτερότητες της αντιμετώπισης των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού στα παιδιά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass