ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΨΗ Ο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΥΓΕΙΑΣ

Φύτεψαν από ένα δέντρο για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο!

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2016 11:30

Μια πραγματική γιορτή περιβάλλοντος και εθελοντικής προσφοράς στήθηκε χθες το πρωί στον εξωτερικό χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων εθελοντών πραγματοποιήθηκε η δενδροφύτευση του χώρου, για την ακρίβεια υλοποιήθηκε η πρώτη φάση του σχεδίου συνολικής ανάπλασης της περιοχής, που θα καταλήξει στη δημιουργία ενός Θεματικού Πάρκου Υγείας, ξεπερνώντας με αυτό τον τρόπο τα στενά όρια του νοσοκομείου και αναβαθμίζοντας το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, με πολλαπλό περιβαλλοντικό, αισθητικό και πολιτιστικό όφελος για την πόλη της Λάρισας.

Το σύνθημα ήταν «ένα δέντρο για το Πανεπιστημιακό» και στην πρωτοβουλία της διοίκησης των δύο νοσοκομείων της πόλης, στην οποία συνέδραμαν από την πρώτη στιγμή και από καρδιάς ο Δήμος Λαρισαίων, η Υπηρεσία Πρασίνου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δασαρχείο Λάρισας με τη δωρεάν διάθεση φυτών και τεχνικής υποστήριξης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με τη σύνταξη μελέτης για οπωροφόρα δέντρα, προσέτρεξαν χθες ένας τεράστιος αριθμός εθελοντικών οργανώσεων, συλλόγων και τοπικών φορέων, σχολεία και οικογένειες.

Τον τόνο έδωσαν τα δεκάδες μικρά παιδιά που γκρίνιαζαν μονάχα γιατί δεν τους έφτανε το ένα δέντρο που έπρεπε να φυτέψουν και ήθελαν πολλά περισσότερα!

Στη χθεσινή πρώτη φάση ανάπλασης του εξωτερικού χώρου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όπως ενημέρωσε ο γενικός συντονιστής της προσπάθειας, υπεύθυνος της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου, Νίκος Μήτσιος, φυτεύτηκαν 210 δέντρα – σοφόρα, ψευδομέλια, λικιδάμβαρη, μελικοκιά, κατάλπη και κυπαρίσσια – καθώς και 600 πικροδάφνες σε ειδικά παρτέρια στους χώρους στάθμευσης του νοσοκομείου.

Πλήθος εργαζομένων στα δύο νοσοκομεία συγκεντρώθηκαν από νωρίς για να πάρουν μέρος στη δενδροφύτευση, καθώς και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, μαθητές από το 1ο ΕΠΑΛ Λάρισας, τη Σχολή Καραβάνα, το ΚΠΕ Κισσάβου & Ελασσόνας, το Δίκτυο Νέων Ελλάδας, τα σωματεία «Φιλαδέλφεια», «Φιλότης» και «Υπαίθριος Ζωή», οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, οι πρόσκοποι και άλλοι.

Τους εθελοντές ευχαρίστησε ο διοικητής των νοσοκομείων της πόλης, Παναγιώτης Νάνος, τονίζοντας ότι μετέτρεψαν με την παρουσία τους τη χθεσινή δενδροφύτευση σε μία γιορτή περιβάλλοντος και έδωσαν ένα διαφορετικό χρώμα με τη συνεισφορά τους.

«Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν στο εσωτερικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου», ανέφερε ο κ. Νάνος, «αλλά είναι εξίσου σημαντική η δική σας προσφορά στην ανάπλαση του εξωτερικού χώρου, ώστε να γίνει πολύτιμη συντροφιά για ασθενείς, συνοδούς και επισκέπτες».

Το δικό τους δέντρο φύτεψαν χθες, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Καλομπάτσιος, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Ζαούτσος, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας Νέστορας Αντωνίου, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιου, εφημέριος του Ιερού Ναού Πέτρου και Παύλου, πατέρας Δημήτριος, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας, Παναγιώτης Γούλας, ο διοικητής και οι αναπληρωτές διοικητές των δύο νοσοκομείων της Λάρισας, Παναγιώτης Νάνος, Ανθή Χαλιβέρα και Δημήτρης Λιόλιος, ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Απόστολος Κομνός και ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας Νίκος Πουτσιάκας.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass