ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ημερίδα για την Καινοτομία στην Υγεία και δενδροφύτευση

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2016 13:40

Δύο πολύ σημαντικές εκδηλώσεις που αναμένεται να αλλάξουν τη λειτουργία και το περιβάλλον των δύο νοσοκομείων της Λάρισας οργανώνει τις επόμενες μέρες η διοίκησή τους.

Η πρώτη εκδήλωση αφορά την οργάνωση επιστημονικής ημερίδας για την Ποιότητα και την Καινοτομία της Υγείας στα Νοσοκομεία της Λάρισας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3.30 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και η δεύτερη αφορά την δενδροφύτευση στο χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, με γενικότερο σύνθημα «Ένα δένδρο για το Πανεπιστημιακό».

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Η πρωτοτυπία της ημερίδας, σύμφωνα με τον διοικητή των νοσοκομείων, Παναγιώτη Νάνο, έγκειται στο γεγονός ότι οι εισηγήσεις δεν θα είναι γενικές και με θεωρητικές προσεγγίσεις, αλλά θα εστιάζονται σε προτάσεις και ιδέες που θα εφαρμοστούν στα δύο νοσοκομεία μέσα στην επόμενη χρονιά.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός (αν οι συνθήκες επιτρέψουν την παρουσία του, καθώς έχει αποδεχθεί την σχετική πρόσκληση), ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης και ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Νέστορας Αντωνίου. Θα ακολουθήσουν 12 εισηγήσεις για την Καινοτομία και 6 εισηγήσεις για την Ποιότητα.

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Με το σύνθημα «Ένα δένδρο για το Πανεπιστημιακό» ξεκινά η δενδροφύτευση στο χώρο του ΠΓΝΛ, το προσεχές Σάββατο. Σύμφωνα με το σχέδιο θα αναπτυχθούν συνολικά 2.000 δένδρα και φυτά στον περιβάλλοντα χώρο, αλλά και σε 80 σημεία που υπάρχουν στα εσωτερικά αίθρια τω κλινικών, με στόχο να πρασινίσει ο χώρος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Την προσπάθεια στηρίζουν από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Λαρισαίων και η Υπηρεσία Πρασίνου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δασαρχείο Λάρισας με τη δωρεάν διάθεση φυτών και τεχνικής υποστήριξης, ενώ το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας συνέδραμε με τη σύνταξη μελέτης για οπωροφόρα. Τον γενικό συντονισμό της προσπάθειας έχει ο κ. Νίκος Μήτσιος, υπεύθυνος της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου, υπηρεσία η οποία και διέθεσε δένδρα, εξοπλισμό και εμπειρία.

Την πρωτοβουλία είχε η διοίκηση των νοσοκομείων της Λάρισας και εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο ανάπλασης του χώρου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, προς όφελος των ασθενών και επισκεπτών. Με την πλήρη υλοποίηση του σχεδίου, το ΠΓΝΛ θα διαθέτει ένα θεματικό Πάρκο Υγείας, ενώ με τις συμπληρωματικές υποδομές που θα αναπτυχθούν, θα αναβαθμιστεί συνολικά το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, με πολλαπλό περιβαλλοντικό, αισθητικό και πολιτιστικό όφελος για την πόλη της Λάρισας.

Πρόκειται για ένα έργο που ξεπερνά τα στενά όρια του Νοσοκομείου, το οποίο θα υλοποιηθεί χωρίς ιδιαίτερο κόστος, ακριβώς λόγω της συνεισφοράς υπηρεσιών, χορηγών και εθελοντών, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass