ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Οριακές οι αντοχές των νεφροπαθών

Δημοσίευση: 17 Νοε 2016 12:45

Έκτακτη συνέλευση πραγματοποιούν τα μέλη του Συλλόγου Νεφροπαθών ν. Λάρισας την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ».

Ενόψει της συνέλευσης, ο πρόεδρος του συλλόγου π. Γεώργιος Ντάρδας απευθύνει ανοικτή επιστολή προς όλους τους νεφροπαθείς συμπολίτες.

Η επιστολή φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο «φτάνει πια! Δεν θα πληρώσουμε την κρίση που δεν δημιουργήσαμε» και αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

«Φίλες και φίλοι Νεφροπαθείς,

Σήμερα το ζήτημα της αναπηρίας στην Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Η δυσμενής οικονομική θέση της χώρας και κατά συνέπεια των αρμόδιων φορέων της υγείας, καθώς επίσης η υιοθέτηση πολιτικών λιτότητας, καταργούν το νόημα των λέξεων «πρόνοια» και «κράτος δικαίου». Υποβαθμίζει ή σχεδόν εκμηδενίζει τα δικαιώματα των Νεφροπαθών πολιτών και των οικογενειών τους. Το υπέρτατο αγαθό, η υγεία μας κινδυνεύει από την ασυδοσία και την αμνησία των εκάστοτε κυβερνήσεων, από τα τσουβάλια των υποσχέσεων των αρμόδιων φορέων. Μια σειρά από γεγονότα και καταστάσεις μας κάνουν να αμφιβάλουμε για όλους και για όλα, να μην πιστεύουμε κανέναν και τίποτα.

Γιατί η νεφρική ανεπάρκεια δεν είναι επιλογή κανενός. Και ευτυχώς ή δυστυχώς δεν οδηγεί σε γρήγορο θάνατο αλλά σε μια ενδιάμεση κατάσταση όπου οι νεφροπαθείς μέσα από την καθημερινή τους αγωνία προσπαθούν στα όρια της ανθρώπινης υπόστασης, ιδιαίτερα σήμερα με τη μείωση των δαπανών στην υγεία και την κοινωνική προστασία. Αναδεικνύεται ένα εξαιρετικά επικίνδυνο κενό τόσο σε θεσμικό πλαίσιο όσο και σε οικονομικό επίπεδο με αποτέλεσμα ακόμη μεγαλύτερο μέρος των όποιων εισοδημάτων των Νεφροπαθών να οδηγείται υποχρεωτικά στην κάλυψη των αναγκαίων ιατροφαρμακευτικών δαπανών για τη συντήρησή τους στη ζωή.

Η φημολογία που αναπτύσσεται τις τελευταίες μέρες για περικοπές στα διατροφικά επιδόματα, στα οδοιπορικά αλλά και στις επικουρικές συντάξεις λόγω της περικοπής από τον προϋπολογισμό του 2017 (800.000.000 ευρώ από το υπουργείο Υγείας ) γεμίζει με τρόμο και ακόμη μεγαλύτερη ανασφάλεια τους Νεφροπαθείς της χώρας και τους στέλνει πιο βαθιά στο κοινωνικό και οικονομικό περιθώριο.

Η διάλυση της κοινωνικής συνοχής και η εξαθλίωση των χρόνια πασχόντων, αλλά και όλων των αναπήρων μας οδηγούν στα όρια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και υπόστασης.

Ως Σύλλογος Νεφροπαθών Πολιτών Ν. Λάρισας και σε συνεργασία με την Π.Ο.Ν (Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών) δηλώνουμε διαχρονικά την παρουσία μας, μαχόμεθα για την προστασία των δικαιωμάτων όλων των Νεφροπαθών και των οικογενειών τους.

Για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των Νεφροπαθών πολιτών, χρειάστηκε πολλές φορές να αγωνιστούμε σκληρά και να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τους αρμόδιους φορείς. Μια πληθώρα επιστολών έχουν σταλεί σε αρμόδιους υπουργούς, έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις με διάφορους αρμόδιους φορείς για να ακουστεί η φωνή μας.

Στο σημείο αυτό, ο πρόεδρος και το Δ/Σ του Συλλόγου μας ζητά από όλους τους νεφροπαθείς του νομού Λάρισας την υποστήριξή τους.

Τους καλούμε όλους να παραβρεθούν στην έκτακτη γενική συνέλευση που θα γίνει την Κυριακή 20 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ. στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ» που βρίσκεται στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας.

Ο αγώνας μας είναι κοινός. Ως Σύλλογος πρέπει να είμαστε ενωμένοι προκειμένου να παλεύουμε για τα δικαιώματά μας χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Η περίοδος που διανύουμε μας έχει γονατίσει. Οι αντοχές μας είναι σε οριακό σημείο.

Η υπόσχεση όλου του Δ/Σ είναι να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, παραμερίζοντας τις διαφορές μας, για την σωστή λειτουργία του Συλλόγου μας και την επίλυση όλων των προβλημάτων μας.

«Η αξιοπρέπεια και η υγεία δεν μπαίνουν σε δημοπρασία. Είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Είναι κοινωνική ανάγκη και υποχρέωση της πολιτείας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass