ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ 2ο ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ 12 ΚΑΙ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Τα προβλήματα του φαρμακείου επί τάπητος

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2016 10:01

Η ανάδειξη των προβλημάτων που αφορούν τη φαρμακευτική περίθαλψη και το ελληνικό φαρμακείο, στο πλαίσιο του νέου ευρωπαϊκού περιβάλλοντος και οι προτάσεις λύσεων για την αντιμετώπισή τους, είναι ο στόχος του 2ου Πανθεσσαλικού Φαρμακευτικού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Νοεμβρίου.

Επιπλέον, μέσα από τη θεματολογία του συνεδρίου θα επιχειρηθεί η παρουσίαση της οικονομικής διάστασης της φαρμακευτικής περίθαλψης, οι προοπτικές και οι τάσεις για τον νέο ρόλο των φαρμακοποιών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, καθώς και το «Φαρμακείο για τους πολίτες, στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Το συνέδριο διοργανώνουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Θεσσαλίας, με την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας και υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας, Γιάννη Μακρυγιάννη, θα υπάρξουν μια σειρά εισηγήσεις εξειδικευμένων καθηγητών και επιστημόνων, σχετικά με τα οικονομικά δεδομένα του κλάδου, αλλά και διάφορες καινοτομίες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων που απασχολούν τον Έλληνα φαρμακοποιό.

Θα παρουσιαστούν, λοιπόν, οι αλλαγές που προέκυψαν όλα τα τελευταία χρόνια, οι επιπτώσεις τους στον κλάδο, αλλά και οι εναλλακτικές λύσεις που είναι δυνατό να βελτιώσουν την κατάσταση.

Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θεωρείται ότι θα είναι καταστροφικό για τον κλάδο, καθώς τιμωρεί τον φαρμακοποιό που έχει περισσότερη δουλειά και ταυτίζει τον τζίρο με την αποπληρωμή των οφειλών στο ΤΣΑΥ. Πρόκειται για ένα – πρώην – «ευγενές» Ταμείο από το οποίο κατασπαταλήθηκαν πόροι 2,5 δισ. και του οποίου η ανταποδοτικότητα του σήμερα έχει πέσει στο 30 %, ο φαρμακοποιός δηλαδή λαμβάνει ως σύνταξη το 30 % των εισφορών που πλήρωσε!

Μια από τις καινοτομίες του συνεδρίου θα είναι η λειτουργία εργαστηρίου, όπως συνέβαινε παλαιότερα στα φαρμακεία, όπου τρεις εξειδικευμένοι καθηγητές θα δείξουν πως μπορεί να υπάρξει παραγωγή ενός φαρμακευτικού σκευάσματος, με όλες φυσικά τις διεθνείς προδιαγραφές και πιστοποιήσεις. Στο εργαστήριο αυτό θα υπάρξουν και ομάδες εργασίας με τη συμμετοχή 40 περίπου φαρμακοποιών.

Θα υπάρξουν επίσης αναφορές στην ασφαλή χρήση φυτοθεραπευτικών σκευασμάτων, ενώ θα μιλήσει η κ. Ελένη Σκαλτσά, καθηγήτρια του Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων, η οποία έχει καταγράψει τα πλέον των 1.500 θεραπευτικά φυτά που φύονται στη χώρα μας, σε μια προσπάθεια να αναδειχθούν επ΄ ωφελεία και της ελληνικής οικονομίας, αλλά και αποφυγής των δηλητηριάσεων.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνης Αυγερινός, θα μιλήσει για τις Α΄ Βοήθειες μέσα στο φαρμακείο, περιποίηση τραύματος δηλαδή ή μέτρηση πίεσης, διαδικασίες που μπορούν να σώσουν ζωές σε κάποιο από τα 320 φαρμακεία της Λάρισας.

Στο συνέδριο θα παρουσιάσουν επίσης την κατάσταση που επικρατεί στα φαρμακεία των χωρών τους, η αντιπρόεδρος των Ιταλών φαρμακοποιών και η πρόεδρος των Σέρβων φαρμακοποιών.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου ο πρόεδρος του συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα», Ρίζος Χαλιαμπάλιας, θα παρουσιάσει την … ιατρο – τουριστική εικόνα της πόλης, προτείνοντας στους συνέδρους κοντινές περιηγήσεις, ενώ προβλέπεται και επίσκεψη στο μνημείο – μουσείο του Ιπποκράτη.

Επισημαίνεται ότι οι συμμετέχοντες στο συνέδριο και τις δύο μέρες θα λάβουν 12 μόρια πιστοποίησης.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass