Στη Βουλή οι ελλείψεις γιατρών στην Γαστρεντερολογική Κλινική του ΠΓΝΛ

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2016 11:18

Το θέμα των τραγικών ελλείψεων ιατρικού προσωπικού στη Γαστρεντερολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας που αποκάλυψε η «Ε» με πρόσφατο δημοσίευμά της, φέρνει στη Βουλή με ερώτησή της προς τον αρμόδιο υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Ειδικότερα, στην ερώτησή της η κα Χριστοφιλοπούλου αναφέρει τα εξής :

Κύριε Υπουργέ,

κατά την πρόσφατη επίσκεψή σας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ενημερωθήκατε για τις τραγικές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στη Γαστρεντερολογική Κλινική. Δυστυχώς, στις νέες προκηρύξεις ιατρών για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, δεν περιλαμβάνονται θέσεις για τη Γαστρεντερολογική Κλινική. Παρά την ενημέρωση σας για το πρόβλημα και το αίτημα του διευθυντή της κλινικής, καθηγητή Σπύρου Ποταμιάνου να προκηρυχτούν τουλάχιστον 2 θέσεις ειδικών γιατρών δεν έγινε τίποτα με αποτέλεσμα να τίθεται πλέον εν αμφιβόλω η λειτουργία της.

Η συγκεκριμένη κλινική λειτουργεί ουσιαστικά εδώ και έξι χρόνια με το 50% της πληρότητας που προβλέπει ο οργανισμός του νοσοκομείου, ενώ τη δεδομένη χρονική στιγμή μόλις 3 μόνιμοι ειδικοί γιατροί καλούνται να φέρουν σε πέρας τις κλινικές, διαγνωστικές και επεμβατικές ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού της Θεσσαλίας και μέρους της Στερεάς Ελλάδας (Φθιώτιδα και Ευρυτανία), δηλαδή περίπου 900.000 άτομα! Παράλληλα, ένας διευθυντής του ΕΣΥ από το Πανεπιστημιακό καλείται να καλύψει και τις ανάγκες του «Κουτλιμπάνειου» Νοσοκομείου της Λάρισας.

Προκειμένου να αντιστραφεί η ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τη ραγδαία υποστελέχωση που τον τελευταίο καιρό αποκτά τραγικές διαστάσεις όταν υπάρχουν γιατροί που αναγκάζονται σε καθημερινή βάση να φτάνουν στα όρια των αντοχών τους, προσπαθώντας να θεραπεύσουν και να ανακουφίσουν ασθενείς που δεν έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα, ερωτάστε κύριε Υπουργέ:

Για ποιο λόγο δεν προβλέψατε στην προκήρυξη θέσεις ιατρών για τη Γαστρεντερολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας;

Ποιο είναι το σχέδιο σας για την ομαλή και πλήρη λειτουργία της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass