ΜΙΛΗΣΕ ΣΕ ΓΕΜΑΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ»

Μεγάλο ενδιαφέρον για τον Κώστα Μουρούτη

*Υπερασπίστηκε το ψυχοκοινωνικό μοντέλο Ιατρικής ασκώντας έντονη κριτική σε πολιτικούς, γιατρούς και εκπαιδευτικούς

Δημοσίευση: 16 Απρ 2016 0:54

Στη γεμάτη αίθουσα του Χατζηγιάννειο Πνευματικού Κέντρου μίλησε χθες ο γιατρός Κωνσταντίνος Μουρούτης. Ανέπτυξε το θέμα «Γεννημένος χαμένος, ζωντανός κερδισμένος: Η επιγενετική της υγείας» σε μια εκδήλωση που διοργάνωσαν οι φίλοι της φυσικής υγιεινής. Ο συγκεκριμένος ομιλητής έχει φανατικό κοινό σε όλη την Ελλάδα, κάτι που ισχύει και στη Λάρισα.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας υποστήριξε μεταξύ άλλων πως το περιβάλλον που διαμορφώνουμε για να ζούμε παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο στην ψυχική και σωματική υγεία. Για να το αποδείξει έφερε ως παράδειγμα δύο δίδυμα αδέρφια. Αν και διέθεταν τα ίδια χρωμοσώματα και ζούσαν στο ίδιο περιβάλλον εντούτοις το ένα ότι μηνύματα έπαιρνε τα επεξεργαζόταν και τα μετέφραζε με θετική διάθεση και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην αρρωστήσει. Το άλλο ωστόσο που είχε μια τελείως διαφορετική προσέγγιση αρρώστησε και μάλιστα βαριά. Από την περίπτωση αυτή είπε πως δεν παίζει ρόλο η κληρονομικότητα και αυτό φάνηκε από τα γεγονότα.

Υπερασπίστηκε το ψυχοκοινωνικό μοντέλο της Ιατρικής και όχι το βιοϊατρικό, λέγοντας μάλιστα πως μεταφράζεται σε σκέψεις, ιδέα, πράξη, συνήθεια, χαρακτήρα, πεπρωμένο. Ως γνωστόν μάλιστα τόνισε πως το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον. Είπε πως ότι σκεφτόμαστε φέρνει ιδέα. Η ιδέα γεννάει πράξη που με τη σειρά της φέρνει τη συνήθεια και όλα καταλήγουν στον χαρακτήρα που μετά γίνεται δεδομένος. Καταλήγοντας είπε πως όλα ξεκινούν από το μυαλό. Με το γνωστό του αιρετικό ύψος άσκησε έντονη σε γιατρούς, πολιτικούς και εκπαιδευτικούς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass