ΑΙΧΜΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑΣ ΤΗΣ 5ης ΥΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

Επισκευάζεται το ακτινολογικό μηχάνημα στο ΠΕΔΥ της Λάρισας

Δημοσίευση: 15 Απρ 2016 0:40

Σύμβαση με την PHILIPS για την επισκευή της βλάβης του ακτινολογικού μηχανήματος, με κόστος 10.400 ευρώ έχει υπογράψει η 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, επισημαίνει η υποδιοικήτρια της ΥΠΕ, Αγγέλα Βαγενά, απαντώντας σε προχθεσινό ρεπορτάζ της «Ε» σχετικά με τις ελλείψεις στο ΠΕΔΥ της Λάρισας.

Σχετικά με τις ελλείψεις μελανιών για τους εκτυπωτές της μονάδας, η κ. Βαγενά επιρρίπτει ευθύνες στον διοικητή του ΠΕΔΥ, Βαγγέλη Γραντζή, ενώ ανακοινώνει ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες ενιαίου διαγωνισμού για την αγορά μελανιών, ώστε να προκύψουν χαμηλότερες τιμές και να τροφοδοτηθούν για έναν ολόκληρο χρόνο όλες οι μονάδες υγείας που βρίσκονται στην εποπτεία της 5ης ΥΠΕ.

Αναλυτικά, η απάντηση της κ. Βαγενά έχει ως εξής:

«Με αφορμή ρεπορτάζ της έγκριτης εφημερίδας σας με τίτλο «ΠΕΔΥ χωρίς ακτινολογικές εξετάσεις», το οποίο αναφέρεται σε προβλήματα στο ΠΕΔΥ Λάρισας, θέλω να επισημάνω τα εξής:

Θεωρώ ότι για την αντικειμενική κάλυψη του θέματος που άπτεται του ευαίσθητου χώρου της δημόσιας υγείας, θα έπρεπε ο συντάκτης να είχε επικοινωνήσει είτε με εμένα προσωπικά, που έχω την αρμοδιότητα για τα θέματα προμηθειών του ΠΕΔΥ είτε και με τον διευθυντή της 5ης ΥΠΕ κ. Γκογκογιάννη, ώστε να ενημερωθεί για το τι συμβαίνει και πιστεύω ότι αν το είχε κάνει αυτό τότε το ρεπορτάζ θα ήταν διαφορετικό, για τους εξής λόγους:

-Η 5η ΥΠΕ έχει ήδη υπογράψει σύμβαση με την εταιρεία PHILIPS προκειμένου να προχωρήσει στην επισκευή της βλάβης του ακτινολογικού μηχανήματος με συνολικό κόστος 10.399,65 ευρώ και ήδη ως υπηρεσία έχουμε παραγγείλει και τα υλικά που απαιτούνται για την επισκευή.

-Όσον αφορά στα μελάνια και τις ελλείψεις στις οποίες αναφέρεται ο συντάκτης θέλω να επισημάνω ότι ο προϊστάμενος του ΠΕΔΥ κ. Γραντζής αρνήθηκε να κάνει χρήση των χρηματικών ενταλμάτων (ΧΕΠ) του 2015 τα οποία προβλέπονταν για τις Μονάδες Υγείας, προκειμένου να καλύψουν τα ΠΕΔΥ και τα Κ.Υ. διάφορες μικροδαπάνες.

Εξυπακούεται ότι αν θέλει μπορεί να κάνει χρήση και των αντίστοιχων χρηματικών ενταλμάτων του 2016.

-Τέλος θέλω να ενημερώσω ότι η 5η ΥΠΕ έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες διενέργειας ενιαίου διαγωνισμού (ΠΠΥ 2015) για την αγορά μελανιών για τους εκτυπωτές, προκειμένου να πετύχει χαμηλότερη τιμή και να τροφοδοτήσει για έναν ολόκληρο χρόνο, με μικρότερο κόστος και για λόγους δημοσίου συμφέροντος όλες τις Μονάδες Υγείας που έχει υπό την εποπτεία της.

Η έγκριση για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό ήλθε πρόσφατα από την ΕΠΥ και ήδη ξεκίνησε η σύνταξη των τεχνικών προδιαγραφών για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού».

Μ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass