Ασθενοφόρα και προσωπικό στο ΕΚΑΒ ζητεί από την κυβέρνηση ο Κ. Μπαργιώτας

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2015 21:51 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:29

 

«Η λειτουργία του ΕΚΑΒ έχει ξεπεράσει τα όρια ασφαλείας για τη συνέχιση του έργου του. Τα κύρια προβλήματα είναι ο γηρασμένος στόλος ασθενοφόρων και το προσωπικό που δεν επαρκεί», επισημαίνει ο Λαρισαίος βουλευτής του «Ποταμιού» κ. Κώστας Μπαργιώτας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας κ. Π. Κουρουμπλή.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο Ν. Λάρισας ο κ. Κ. Μπαργιώτας εξηγεί ότι «τα τέσσερα από τα πέντε Κέντρα Υγείας που λειτουργούν (Τύρναβος, Φάρσαλα, Αγιά, Γόννοι) έχουν μεν επάρκεια οχημάτων, αλλά όχι πληρωμάτων. Η Ελασσόνα έχει κλιμάκιο του ΕΚΑΒ, την καλύπτει δηλαδή το προσωπικό του ΕΚΑΒ. Το ίδιο ζητούν Φάρσαλα, Αγιά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ. Στη Λάρισα υπάρχει προσωπικό, αλλά δεν υπάρχουν αξιόπιστα, λόγω παλαιότητας, οχήματα. Το αποτέλεσμα είναι ότι, όταν για παράδειγμα, προκύπτει μία ανάγκη διακομιδής περιφερειακά της Λάρισας και στην περιοχή ευθύνης των Κέντρων Υγείας, λόγω έλλειψης προσωπικού, τα ασθενοφόρα, αν και διαθέσιμα, δεν έχουν την δυνατότητα να κινηθούν, οπότε θα πρέπει η Λάρισα να καλύψει το κενό, ή, σε διαφορετική περίπτωση επιστρατεύονται ΙΧ, όπως συνέβη δύο φορές πρόσφατα. Τα τελευταία καινούρια οχήματα που προμηθεύτηκε το ΕΚΑΒ Λάρισας, χρονολογούνται από το 2004. Μάλιστα, από τα οχήματα που το 2007 είχαν γίνει δωρεά προς το ΕΚΑΒ, τα έξι που ήρθαν στην Θεσσαλία, προέκυψαν προβληματικά και έχουν αποσυρθεί εδώ και δύο χρόνια καθώς χρειάζονται νέους κινητήρες. Αυτή τη στιγμή στο νομό, θεωρητικά υπάρχουν 11 ασθενοφόρα εν λειτουργία, αλλά τα 4 παρουσιάζουν προβλήματα, οπότε πρακτικά εν κινήσει βρίσκονται τα υπόλοιπα.

Η κατάσταση είναι σε οριακό σημείο με πιθανές αρνητικές, αλυσιδωτές συνέπειες για τη ζωή και την υγεία των ασθενών, αλλά και των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ», σημειώνει ο Λαρισαίος βουλευτής και θέτει στον υπουργό Υγείας τα εξής ερωτήματα:

«Ποιος είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων λειτουργίας του ΕΚΑΒ λόγω της έλλειψης ασθενοφόρων και απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού; Πότε θα προχωρήσει η εξαγγελθείσα από το 2012 προκήρυξη για την πρόσληψη 200 διασωστών και του απαραίτητου τεχνικού προσωπικού; Προτίθεστε να εγκρίνετε τη δημιουργία κλιμακίων σε Φάρσαλα και Αγιά έτσι ώστε να αξιοποιηθούν προσωπικό και οχήματα και να καλυφθούν οι περιοχές με ασθενοφόρα;»

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass