ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Καταγγέλλονται διώξεις εργαζομένων στα νοσοκομεία της Λάρισας

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2016 0:43

 

Επανέρχεται η Ομοσπονδία Τεχνολόγων Μηχανολόγων Ελλάδας στις καταγγελίες της για διώξεις εργαζομένων στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, καταλογίζοντας ευθύνες στους διευθυντές ιατρικής υπηρεσίας των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Η ομοσπονδία αναφέρει ότι «γράφουν στα «παλαιότερα των υποδημάτων τους» τις εντολές του υπουργού Υγείας και του διοικητή της 5ης ΔΥΠΕ, κ. Αντωνίου Νέστορα».

Αφού επισημαίνει πρόσφατο δελτίο Τύπου του υπουργείου βάσει του οποίου ζητήθηκε η καλή συνεργασία των διοικήσεων με τις ΥΠΕ και με το ανθρώπινο δυναμικό των νοσοκομείων, τονίζει μεταξύ άλλων τα εξής: «Με την υπ΄ αριθ. Πρωτ. 524/11-1-2016 απόφαση του διοικητή της 5ης ΔΥΠΕ κ. Αντωνίου Νέστορα που απευθύνεται προς τον Δ.Ι.Υ. την Δ.Δ.Υ. και το Τμήμα Προσωπικού του Π.Γ.Ν.Λ., εντέλλεται ο Δ.Ι.Υ. και οι αρμόδιες υπηρεσίες (Διοικητική) να σταματήσουν τις μετακινήσεις προσωπικού διότι «….πέραν της δημιουργούμενης δυσλειτουργίας των νοσοκομείων και της έλλειψης απόφασης Δ.Σ. σχετικά με τα εν λόγω εκπαιδευτικά προγράμματα και το αν εμπίπτουν σε ένα γενικότερο σχεδιασμό διοικητικής μέριμνας, εκφεύγουν της αρμοδιότητάς σας».

Παρ’ αυτά, η έκνομη και αδιάλλακτη συμπεριφορά των Δ.Ι. Υ. συνεχίζεται, ενισχυμένη με την απροθυμία ορισμένων υπαλλήλων των Διοικητικών Υπηρεσιών του ΠΓΝΛ να εναρμονισθούν με τη νομιμότητα και τις εντολές του διοικητή της 5ης ΔΥΠΕ.

Ως εκ τούτου, οι διώξεις εργαζομένων, οι παράνομες μετακινήσεις, η παράνομη λειτουργία απεικονιστικών τμημάτων, η πραγματοποίηση εξετάσεων από υπαλλήλους χωρίς συναφές πτυχίο σε απεικονιστικά εργαστήρια εξαιρετικά υψηλού κόστους και κομβικής σημασίας για τη λειτουργία του Νοσοκομείου, η καταβολή ανθυγιεινών επιδομάτων σε υπαλλήλους που εκτελούν «βοηθητικά καθήκοντα», η πλήρωση οργανικών θέσεων Τ.Ε. Ραδιολογίας Ακτινολογίας από υπαλλήλους άλλης ειδικότητας στους οποίους έχει απαγορευθεί από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας η ενασχόληση με το αντικείμενο της θέσης που κατέχουν, ο επιλεκτικός και παράνομος αποκλεισμός εργαζομένων από την ολοήμερη λειτουργία του Νοσοκομείου, η παράνομη συμμετοχή σε αυτήν (ολοήμερη λειτουργία) υπαλλήλων που έχουν μεταταχθεί σε άλλη ειδικότητα (μαίες, φυσιοθεραπευτές), η χρόνια και παράνομη υπέρβαση του αριθμού των περιστατικών της ολοήμερης λειτουργίας από το σύνολο των πρωινών εξετάσεων, η παγκόσμια πρωτοτυπία σύμφωνα με την οποία, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μία εξέταση αξονικής τομογραφίας, απαιτούνται 6-7 υπάλληλοι, ενώ για να πραγματοποιηθούν δύο αξονικές τομογραφίες 11 εργαζόμενοι, συνεχίζονται.

Παρά την εντολή του διοικητή της 5ης Δ.Υ.ΠΕ. και τις οδηγίες του Υ.Υ., ουδεμία ενέργεια εναρμόνισης με τη νομιμότητα και την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των αναγκών αξιοπρεπούς φροντίδας των ασθενών, υπήρξε εκ μέρους των Δ.Ι.Υ.

Αντιθέτως, απέκλεισαν παρανόμως και τιμωρητικά από τη συμμετοχή τους στην ολοήμερη λειτουργία του Νοσοκομείου, τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στη μηνυτήρια αναφορά έναντι του διευθυντή Ι.Υ. και διευθυντή του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος του Π.Γ.Ν.Λ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass