ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Επί τάπητος ηχορύπανση και λειτουργία πολεοδομιών

Δημοσίευση: 02 Απρ 2016 0:46

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Με τον αναπληρωτή Συνήγορο του Πολίτη, κ. Βασίλη Καρύδη και τον Βοηθό Συνήγορο για θέματα Ποιότητας ζωής κ. Ιωάννη Σαγιά, οι οποίοι πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Καρδίτσα, συναντήθηκε χθες Παρασκευή ο δήμαρχος Καρδίτσας. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Σωτ. Μπακαλάκου, Γιαν. Γεννάδιος και Σωτ. Αντωνίου.
Συζητήθηκαν γενικότερα θέματα που αφορούν στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και τη σχέση της με τον πολίτη, καθώς και ειδικότερα θέματα που αφορούν στον Δήμο και κατά καιρούς απασχόλησαν και τον Συνήγορο του Πολίτη όπως π.χ. το θέμα της ηχορύπανσης στην πλ. Δικαστηρίων, για το οποίο υπήρξε παλιότερα αναφορά περιοίκων.
Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε και η λειτουργία των Πολεοδομιών καθώς πολλές αναφορές προς την ανεξάρτητη αρχή από διάφορες περιοχές της χώρας, αφορούν καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των πολεοδομικών ζητημάτων των πολιτών, ιδιαίτερα μετά τη μεταφορά όλων των πολεοδομικών αρμοδιοτήτων στις Πολεοδομικές Υπηρεσίες των μεγάλων Δήμων.
Κοινή ήταν η εκτίμηση ότι η γραφειοκρατία και η έλλειψη προσωπικού αποτελούν βασικά αίτια των καθυστερήσεων αυτών, ενώ από τον Συνήγορο του Πολίτη διερευνάται αν ενδεχόμενη μεταφορά αρμοδιοτήτων και στους μικρότερους Δήμους και η ενίσχυση του προσωπικού θα μπορούσε να βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία των Υπηρεσιών αυτών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Ο κ. Αλεξάκος διαβεβαίωσε τον κ. Καρύδη ότι ο Δήμος Καρδίτσας επιδιώκει τη στενή συνεργασία με την Αρχή και λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις Εκθέσεις και τις προτάσεις του, ενώ ο αναπλ. Συνήγορος του Πολίτη επιβεβαίωσε ότι η συνεργασία της Αρχής με το Δήμο είναι αγαστή.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass