ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2»: Μια θεατρική πρόκληση

Δημοσίευση: 28 Οκτ 2015 0:11

 

«Και όμως μπορούν!». Είναι η απάντηση στο ερώτημα που έχουν οι περισσότεροι θεατές αφού δουν την παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2». Αν δηλαδή μπορούν δύο ηθοποιοί μόνο να αποδώσουν πειστικά το θρυλικό έργο του Σαίξπηρ. Η Ομάδα Θεάτρου «Ιδέα» (Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα και Κωνσταντίνος Μπιμπής) διασκεύασαν και σκηνοθέτησαν ευφάνταστα αυτό το κείμενο – σταθμό που έχει εμπνεύσει πολλά θεατρικά ανεβάσματα, ποικίλες παραλλαγές και κινηματογραφικές μεταφορές.

Ο Ρωμαίος και Ιουλιέτα (1595), πρώιμο έργο του ελισαβετιανού ποιητή, μετατράπηκε σε «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο» και οι κεντρικοί ήρωες, συνώνυμοι του απόλυτου έρωτα, επιστρέφουν ως φαντάσματα στην εποχή μας για να αφηγηθούν την ιστορία τους. Μια ιστορία, που δε χάνει τίποτα από την ουσία του πρωτότυπου παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στο θέατρο Μύλου στο πλαίσιο των Φθινοπωρινών Θεατρικών συναντήσεων του Θεσσαλικού Θεάτρου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του σκηνοθέτη και ηθοποιού Κώστα Γάκη «η παράσταση έχει δυο κώδικες. Τον τραγικό και τον φαρσικό. Στην αρχή υπάρχει μια ευφρόσυνη διάθεση. Αλλάζει στη μέση του έργου, όταν σκοτώνεται ο φίλος του Ρωμαίου, ο Μερκούτιος, και όλα βυθίζονται στο αίμα. Λέγεται πως ο Σαίξπηρ όταν το έγραφε ήταν ερωτευμένος αλλά στη μέση απογοητεύτηκε και πήγαν όλα όπως τα ξέρετε. Αίμα, δηλητήριο, θάνατος. Αλλά αυτό είναι μόνο μια φήμη θεατρική, την οποία όμως εμείς υποστηρίζουμε. Κι έτσι βλέπουμε και τις δύο μάσκες του θεάτρου».

Η παράσταση θα παρουσιαστεί και σήμερα στις 9 το βράδυ στο θέατρο του Μύλου.

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ και φοιτητικών – ανέργων: 10 ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass