ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΩΛ

Μουσική βόλτα στη Ν. Σμυρνη

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2008 3:16 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:20
Ολοκλήρωσε χθες τη μουσική της «περιοδεία» σε διάφορες περιοχές της πόλης η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων για το καλοκαίρι 2008, που βρέθηκε στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, στον Άγιο Δημήτριο. Οι μουσικοί της ορχήστρας του ΔΩΛ, αποδίδοντας γνωστές κλασικές συνθέσεις, προσέφεραν στους κατοίκους ώρες μουσικής χαλάρωσης.
Με διασκευές για πνευστά όργανα έργων κλασικής μουσικής, η ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου δίνει συναυλίες σε πάρκα, πλατείες και αίθουσες συναυλιών, με ποικίλα μουσικά προγράμματα. Η Φιλαρμονική του Δ.Ω.Λ. ιδρύθηκε το 1950 με πρώτο Αρχιμουσικό τον Γεώργιο Καμηλιέρη. Στη συνέχεια, από το 1963 μέχρι το 1978, τη διεύθυνση της Φιλαρμονικής ανέλαβε ο Αρχιμουσικός Γιάννης Τσανακάς, ο οποίος συγκρότησε ολιγομελή ορχήστρα Πνευστών, ένα ευέλικτο σύνολο, με το οποίο έδωσε πολλές συναυλίες στη Λάρισα και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας με μεγάλη επιτυχία, συμπράττοντας με σολίστ πνευστών οργάνων, βιολιού και τραγουδιού. Από το 1978 τη διεύθυνση της Φιλαρμονικής ανέλαβαν κατά διαστήματα οι Α. Πριονάς, Α. Βακαλαθανασίου, Ε. Μηνάς, Ν. Ορφανίδης, ενώ από το 1987 μέχρι σήμερα Αρχιμουσικός είναι ο Γιώργος Μηνάς. Η Φιλαρμονική υπό τη διεύθυνση του Γ. Μηνά, έδωσε συναυλίες στο πλαίσιο διαφόρων εκδηλώσεων, συμμετείχε σε Συναντήσεις και Φεστιβάλ Φιλαρμονικών.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass