ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΧΡ. ΖΩΗ

Προχωρά η ολοκλήρωση του Λαογραφικού Μουσείου

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2008 2:29 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:18
 Μετά την επίλυση του θέματος της αποκατάστασης - διαμόρφωσης του αύλειου χώρου του κτιρίου του Μουσείου με την ενέργεια του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά και την ανάληψη του έργου αυτού από τη Δ/νση ΕΤΕΡΠΣ του ΥΠΕΧΩΔΕ το Δ.Σ. του Μουσείου προσπαθεί να δρομολογήσει προς λύση τα οικονομικά προβλήματα του Μουσείου στο επίπεδο εξασφάλισης λειτουργικών δαπανών και δαπανών που αφορούν στην τελείωση των εσωτερικών χώρων του κτιρίου του.
Με τη μεσολάβηση του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Χρήστου Ζώη ο οποίος με πολύ ενδιαφέρον ενημερώθηκε για το οξύ οικονομικό πρόβλημα του Μουσείου, μέλη του Δ.Σ. του Μουσείου επισκέφτηκαν το γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού κ. Θοδωρή Δραβίλλα. Του ανέφεραν το οικονομικό θέμα: α) Αμεση επιχορήγηση του ΛΙ.Μ.Λ. για κάλυψη χρεών και αντιμετώπιση λειτουργικών δαπανών (μισθός - ασφάλεια προσωπικού κ.ά.), ολοκλήρωση μεταστέγασης κ.λπ. β) Χρηματοδότηση για αποκατάσταση φθορών στους εσωτερικούς χώρους του κτιρίου του Μουσείου και κάλυψη ελλείψεων που δεν είχαν εξαρχής προβλεφθεί (π.χ. διαμόρφωση χώρου εισόδου, συμπλήρωση υλικών και τεχνολογικής υποστήριξης εκθεσιακών χώρων) ώστε να καταστεί το κτίριο λειτουργήσιμο. Ο γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού δεσμεύτηκε να εξετάσει τις δυνατότητες χρηματοδότησης του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου ώστε να επιλυθούν. Υποσχέθηκε σύντομη ενημέρωση και την πρόθεση του να επισκεφτεί τη Λάρισα και το κτίριο του Λαογραφικού με την πρώτη ευκαιρία.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass