ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

«Χαρέμι Ανδρών» από τη Σοφία Μαντούβαλου

Δημοσίευση: 07 Νοε 2011 1:28 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:33
Τα βιβλιοπωλεία «Παιδεία» και οι εκδόσεις «Καστανιώτη», παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Σοφίας Μαντούβαλου «Χαρέμι Ανδρών», σήμερα Δευτέρα στις 8.30 το βράδυ. Το βιβλίο θα παρουσιάσει η συγγραφέας κ. Ελένη Πριοβόλου, η οποία θα συνομιλήσει με τη συγγραφέα του. Θα προλογίσει ο εκπρόσωπος των βιβλιοπωλείων «Παιδεία», κ. Νίκος Νομικός.
Το «Χαρέμι Ανδρών» είναι ένα πρωτότυπο, δυνατό μυθιστόρημα, που με χιούμορ, βαθιά ειρωνική αλλά ταυτόχρονα κι ανάλαφρη φιλοσοφική διάθεση, διερευνά το τρίπτυχο, Ζωή-Έρωτας-Θάνατος, εστιάζοντας στη γυναικεία ύπαρξη και στην ορατή κι αόρατη σχέση της με τον αρσενικό εταίρο της στη ζωή.
Ερωτική αφήγηση και παιγνιώδης περιπλάνηση, πάνω στα αιώνια και δισεπίλυτα ζητήματα της επικοινωνίας των δύο φύλων.
Ένα μυθιστόρημα, με ευρηματική λογοπαικτική διάθεση, απέραντη τρυφερότητα και χιούμορ.
Ανατρεπτικό και αποκαλυπτικό των αδύτων της πολυπλοκότητας της θηλυκής ψυχολογίας.
Η Σοφία Μαντούβαλου, απομακρύνεται από το ρομαντικό απόλυτο του μοναδικού έρωτα, μ’ έναν πρωτότυπο τρόπο και με εργαλεία την πρόζα, την ποίηση, τον επιστολικό λόγο, τον εσωτερικό μονόλογο, το χιούμορ και τον φιλοσοφικό στοχασμό, γλαφυρά κι αβίαστα μας περιηγεί στο χαρέμι.
Ένα αισιόδοξο μυθιστόρημα, που απομυθοποιεί τα προβλήματα της γυναικείας ψυχής, διυλίζοντας αυτά με τα φίλτρα της παρωδίας ή της τέχνης.
Το «Χαρέμι Ανδρών» είναι κατά κυριολεξία, εγκιβωτισμένη μια ολόκληρη βιβλιοθήκη, πάνω στην οποία, η συγγραφέας, οικοδόμησε τη μεταμοντέρνα, ανατρεπτική βιοθεωρία για τις σχέσεις των δύο φύλων.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ-ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ
Η Σοφία Μαντουβάλου, γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε εξελικτική ψυχολογία, εκπαιδευτική τεχνολογία και σκηνοθεσία στην Ελλάδα και τον Καναδά, όπου στο εκεί Ελληνικό σχολείο και το πανεπιστήμιο, δίδαξε ως βοηθός καθηγητής, γραφικές επικοινωνίες (σεναριογραφία, παραγωγή και αξιολόγηση εκπαιδευτικού υλικού). Στην Αμερική, στο Μουσείο εκπαιδευτικής φαντασίας του Κλίβελαντ, σχεδίασε κι έγραψε εκπαιδευτικά σενάρια. Στην Ελλάδα εργάζεται στην εκπαιδευτική τηλεόραση, με ειδικότητα στην εκπαίδευση με τις σύγχρονες τεχνολογίες. Έχει εκδώσει 67 βιβλία για παιδιά και νέους. Το έργο της έχει τιμηθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα της έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Κινέζικα, Κορεάτικα κι έχουν περιληφθεί και στο σχολικό ανθολόγιο. Είναι δημιουργός μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών ταινιών, πολλές από τις οποίες έχουν αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass