ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ «ΠΑΙΔΕΙΑ»

Παραμύθια με οικολογική συνείδηση

Δημοσίευση: 05 Νοε 2011 1:56 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:32
Μία ξεχωριστή εκδήλωση για τους μικρούς τους φίλους με τα οικολογικά παραμύθια της δασκάλας- συγγραφέως Άννας Μιχίδη διοργανώνουν σήμερα Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι τα βιβλιοπωλεία «Παιδεία» της Λάρισας και οι εκδόσεις «Μεταίχμιο».
Οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τις ιστορίες των δύο γλυκών παραμυθιών «Ο λύκος και η Πρασινοφυλλίτσα» και «Το αρκουδάκι και η Ξανθούλα» με σκοπό να βοηθήσουν όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι στην προστασία του λύκου και της αρκούδας.
Η συγγραφέας Αννα Μιχίδη, θα εξηγήσει στους μικρούς φίλους, γιατί και πώς πρέπει να το κάνουν, με αφορμή τα δύο οικολογικά παραμύθια, που συνδυάζουν το λογοτεχνικό με το εικαστικό στοιχείο, σε επιμελημένη έκδοση του εκδοτικού οίκου «Μεταίχμιο» και με την υπέροχη εικονογράφηση του γνωστού σχεδιαστή Γιάννη Σγουρού.
Μέσα απο την αισθητική απόλαυση χρώματα, κείμενο, εικονογράφηση, των δυο υπέροχων παραμυθιών της Άννας Μιχίδη, τα παιδιά κάνουν ενα γοητευτικό ταξίδι στη φύση, καλλιεργούν τις αξίες και τον σεβασμό γι’αυτήν κι ενισχύουν την άμεση συνάφειά τους για τη συνέχεια της ζωής και την οικολογική συμπεριφορά τους.
Τα υπέροχα σχεδιασμένα και χαριτωμένα ζώα των παραμυθιών, παύουν να είναι ο κακός λύκος και η άγρια αρκούδα, όπως είχαν εντυπωθεί παραδοσιακά στις παιδικές μας ψυχές, με τον κακό λύκο της Κοκκινοσκουφίτσας και των παραμυθιών με τα τρία γουρουνάκια ή την κατσικούλα.Αυτός ο λύκος είναι φίλος, βοηθός, συνεργάτης, πλάσμα της φύσης που ζει και συντηρείται από τη φύση και παίρνει μόνο ό, τι ορίζει αυτή.Το ίδιο και η συμπαθέστατη αρκούδα- μάνα με το αρκουδάκι της που πρέπει να ζει στο φυσικό της κόσμο και το περιβάλλον.
Στα δύο οικολογικά πρωτοποριακά παραμύθια, περιλαμβάνονται, οι παραμυθοϊστορίες, οι ίδιες ιστορίες σε μορφή θεατρικού έργου για δασκάλους και νηπιαγωγούς και ενδιαφέροντα στοιχεία για τα απειλούμενα ζώα, λύκο και αρκούδα, τον τρόπο ζωής τους και την προστασία τους.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass