ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ

«Η ζωή δεν ήταν δική μου»

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2011 1:53 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:42
Το δεύτερο μυθιστόρημα της με τίτλο «Η ζωή δεν ήταν δική μου» παρουσιάζει την ερχόμενη Τρίτη 11 Οκτωβρίου στις 8:00 μ.μ. στο «Χατζηγιάννειο» η Λαρισαία συγγραφέας Άννα Μανωλοπούλου – Σκούφα.
Για το έργο της θα μιλήσουν ο κ. Ζήσης Παπαδημητρίου, καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο κ. Βασίλης Λιαπής, φιλόλογος, ο κ. Άγγελος Πετρουλάκης, συγγραφέας και ο κ. Ανδρέας Γιουρμετάκης, δημοσιογράφος θα συντονίσει την εκδήλωση.
Αποσπάσματα του έργου θα διαβάσουν ο κ. Βασίλης Λιαπής και η συγγραφέας. Την εκδήλωση θα κλείσει ο ζωγράφος κ. Γιώργος Λαζόγκας.
Αναφερόμενος στο βιβλίο της κ. Μανωλοπούλου ο φιλόλογος Βασίλης Λιαπής χρησιμοποιώντας λόγια του Νίτσε λέει: «Όπως στο Άλλο Μισό, έτσι και στο νέο μυθιστόρημα της Άννας Μανωλοπούλου «Η Ζωή δεν ήταν Δική μου» το κύριο κριτήριο αξιολόγησης δεν είναι, δεν μπορεί να είναι, μόνο η ευρηματικότητα της πλοκής, η δεξιοτεχνία της αφήγησης, η πρωτοτυπία της γραφής, η ζωντάνια των χαρακτήρων, παρά το «μαγικό» φορτίο των λέξεων, ο λυρισμός της έκφρασης, το συνειρμικό δυναμικό των εικόνων, και γενικά η ποίηση που αναβλύζει μέσα από την πρόζα σαν κρυφή ουσία των πραγμάτων.«Για να γράφει κανείς σπουδαία πρόζα, πρέπει να ακουμπάει στην ποίηση».
Την παρουσίαση του βιβλίου διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Οργανισμός, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων και ο Πιερικός Σύλλογος.
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:
Η Άννα Μανωλοπούλου-Σκούφα είναι φιλόλογος και στην επαγγελματική της δραστηριότητα μεταξύ άλλων συνεργάστηκε με το περιοδικό φιλόλογος, έχει γράψει κριτικές σε εφημερίδες κυρίως για έργα θεατρικά, ενδεικτικά αναφέρονται:
*«Μορφές από το έργο του Γ' Βιζυηνού»
 *Το ημέρες επτά ή πειρασμού το απάνθισμα
 Εργογραφία
 *Ο τελευταίος σταθμός Γ. Σεφέρη
 *Ο Μέγας Αλέξανδρος ο Μακεδών, ο βασιλιάς όλων των
 Ελλήνων και των ασιατών .
*Στοχασμοί σε έξι ενότητες, ποιήματα
*Ερωτικοί απόλογοι, ποιήματα , ποιητική συλλογή που υμνεί τον Έρωτα σαν πηγή ζωής και νεύμα του Θεού προς τον άνθρωπο.
*Κασσάνδρα η χρησμών παραλήρημα.
Ποιητική σύνθεση με θεατρική δομή κατ' επίφαση μόνο. Η Κασσάνδρα, η ωραία προφήτισσα, αιχμάλωτη πλέον στα χέρια του πανίσχυρου βασιλιά των Ελλήνων χρησμοδοτεί και προλέγει το θάνατο... Ο λόγος της, ο αιώνιος ρυθμός που διέπει τη φυσική τάξη του κόσμου και τη Μοίρα του ανθρώπου.
*Ημέρες επτά ή πειρασμού το απάνθισμα. Ποιητική σύνθεση στην οποία ο άνθρωπος μόνος και έρημος με συνεργό το στοχασμό και τις λέξεις σφυρηλατεί στο αμόνι της ποίησης της δική του εφταήμερη δημιουργία...
*Το άλλο μισό, μυθιστόρημα. Φιλοσοφικό μυθιστόρημα, όπως χαρακτηρίστηκε απ' την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ. Μια αφήγηση, μια κατάδυση στη ζωή των προσώπων, του μύθου για να κάνουμε βαθύτερες τομές στη δική μας ζωή και να μάθουμε να διαβάζουμε πεπρωμένα.
*«Η Λιτανεία των στίχων» ποιητική σύνθεση .
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass