ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΦΗΓΗΣΗΣ

Ιστορίες ζωής στον Όλυμπο

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2012 2:18 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:41
 Το 5o Φεστιβάλ Αφήγησης Ολύμπου ανοίγει σήμερα τις πύλες του στον Παλαιό Παντελεήμονα και θα ολοκληρωθεί αύριο Σάββατο στην Καλλιπεύκη. Το Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου (Κατεύθυνση Λογοτεχνίας), ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Αφήγησης(ΠΟΦΑ), το ΚΠΕ Αν. Ολύμπου, το πρόγραμμα EUMOF, ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Καλλιπευκιωτών «Η Πατωμένη» και το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας, σε πείσμα των καιρών και των καταστάσεων, υπό την προεδρία της αναπληρώτριας καθηγήτριας του Παν. Θεσσαλίας, Τασούλας Τσιλιμένη, έχει σχεδιάσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα με επιστημονικές ανακοινώσεις για τις «ιστορίες ζωής», αφηγήσεις παραμυθιών για τα δέντρα, απαγγελίες στίχων του Ομήρου, μουσική και τραγούδι, αλλά και 2ωρο ψυχοπαιδαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά.
Συγκεκριμένα σήμερα Παρασκευή, στις 10 το πρωί, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) στον Παλαιό Παντελήμονα θα πραγματοποιηθούν επιστημονικές ανακοινώσεις και εργαστήρια. Την ίδια μέρα το βράδυ στις 9 στο θεατράκι του ΚΠΕ, καταξιωμένοι ηθοποιοί θα απαγγείλουν στίχους του Ομήρου στην ενότητα «Ο Όμηρος στις παρυφές του Ολύμπου». Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μουσική και τραγούδι από εξέχοντες καθηγητές του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας.
Αύριο Σάββατο, 30 Ιουνίου, στις 11 το πρωί στην Καλλιπεύκη και στον χώρο αναψυχής «Πατωμένη», στο παραμυθένιο ξέφωτο, θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες και παιχνίδια για παιδιά από φοιτήτριες του Π.Τ.Π.Ε. του Παν. Θεσσαλίας υπό την καθοδήγηση των μελών ΔΕΠ Μαγουλιώτη Α. και Κ. Μάγου και παράσταση θεάτρου σκιών από τις Κ. Ζησάκη και Ο. Παναγιώτου.
Το απόγευμα στις 7 στον ίδιο χώρο, την ενότητα θα ανοίξουν φοιτήτριες του Π.Τ.Π.Ε. με «αφηγήσεις του σώματος» με την καθοδήγηση της λέκτορα του πανεπιστημίου Μ. Τσουβαλά.
Τη σκυτάλη θα πάρουν οι αφηγητές για να ξετυλίξουν την «κόκκινη» κλωστή των παραμυθιών. Το πρόγραμμα θα κλείσει με κλαρίνο από τους Κ. Τσανασίδη και Κ. Σκουμόπουλο. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση. Η είσοδος στα δρώμενα του Φεστιβάλ είναι ελεύθερη. Συμμετέχουν οι εισηγητές πανεπιστημιακοί: Αγγελίδης Π., Σμυρναίος Αντ. και Κακάμπουρα Ρ. Αφηγητές: Λ. Λαμπρέλλη, Δ. Προύσαλης, Α. Θάνου και Π. Κούλελης, Ε. Ποιμενίδου-Χατζηδημητρίου, Ε. Γιαννούση, Κ. και Α. Ελευθεριάδης, Α. Πουλατσίδου. Μουσικοί: Α. Τσέτσιλας, Κ. Μάτης
Ηθοποιοί: Π. Πελτεκοπούλου, Δ. Δακτυλάς. Το Φεστιβάλ τελεί υπό την υποστήριξη του Δήμου Τεμπών. Το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι αναρτημένο στις ιστοσελίδες: www.uth.gr & www.pofa.ece.uth.gr.
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass