ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ME TO ΣΥΝΟΛΟ «ΙΑΜΒΟΣ»

Τα φεγγάρια του έρωτα

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2012 3:14 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:39
Ραντεβού και φέτος «Κάτω από το φως του φεγγαριού», δίνουν τα μέλη του μουσικού συνόλου «Ίαμβος», με αγαπημένες μελωδίες.
Στις καλλιτεχνικές δραστηριότητες για το 2012, θα παρουσιάσει μουσικές βραδιές με τίτλο «Τα φεγγάρια του έρωτα» με αξέχαστες αγαπημένες μελωδίες και γνωστά τραγούδια Ελλήνων (Μ. Χατζιδάκις, Μ. Θεοδωράκης, Μ. Λοΐζος, Γ. Σπανός, Μ. Πλέσσας, Μ.Σογιούλ, Γ. Ζαμπέτας, Μ. Χιώτης, Γ. Μουζάκης, Τ. Μωράκης, Γ. Κατσαρός, Ε. Ρεμπούτσικα κ.α.) και ξένων συνθετών (C. Almaran, N. Rota, L. Bernstein, K. Weil, A.L. Weber κ.α.). Το Μουσικό Σύνολο «Ίαμβος» αποτελείται από τους Κωνσταντίνο Γράβο (τρομπέτα), Δρ. Σέβη Μαζέρα – Μάμαλη (πιάνο) και Ζαφειρούλα Χαντή (βιολοντσέλο) και δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά από το 1992. Τα τελευταία χρόνια, ανέπτυξε έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα στο εξωτερικό εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε διεθνή φεστιβάλ και διοργανώσεις.
Τα μέλη του είναι Διπλωματούχοι Σολίστ με πολύ καλές σπουδές στην Ελλάδα αλλά και στο Εξωτερικό, καθώς και στον τομέα της Επιστήμης της Μουσικολογίας και των Ανώτερων Θεωρητικών. Στο ενεργητικό τους έχουν ατομικά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, συμπράξεις σαν σολίστ με ορχήστρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και με διάφορα σύνολα Μουσικής Δωματίου, κάποιων από τα οποία είναι ιδρυτικά μέλη. Έχοντας ως βάση την πόλη του Βόλου, ζουν και διδάσκουν στο Μουσικό Σχολείο και ωδεία της πόλης.
Έχουν εμφανιστεί σε πολιτιστικές διοργανώσεις, συνέδρια, επετειακές εκδηλώσεις και κατά καιρούς κάνουν ειδικά αφιερώματα σε μεγάλες διεθνείς μουσικές προσωπικότητες.
Τιμητική θεωρείται η εμφάνισή τους, μετά από πρόσκληση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β’ στην ετήσια επίσημη Θρονική εορτή του Πατριαρχείου τον Μάιο του 2011 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.
Ακόμη θεωρούνται σταθμός στην καριέρα τους οι συμμετοχές στο επετειακό αφιέρωμα στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη (το οποίο παραχώρησε στο Μουσικό Σύνολο σπάνιο αρχειακό οπτικο – ακουστικό υλικό), στο 1ο Ελληνικό Φεστιβάλ Ταινιών στο Λονδίνο (Αγγλία), και στη διάσημη, (μετά από πρόσκληση της Ελληνικής Κοινότητας της Βενετίας (Ιταλία), Sala del Capitolo του Φλαγγιανού Κολλεγίου (έδρα των Βυζαντινών και μεταβυζαντινών Σπουδών) στη Βενετία με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτιστικής Ανάπτυξης, καθώς και στο στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής και Τεχνών «Without borders» μετά από πρόσκληση του καλλιτεχνικού του διευθυντή, όπου εκπροσώπησαν την Ελλάδα ανάμεσα από 15 χώρες με ένα καθαρά ελληνικό πρόγραμμα, στο Παλάτι «Balchik» στη Βάρνα της Βουλγαρίας.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass