ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Συναυλία της χορωδίας «Solarte»

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2012 2:25 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:32
Μία ακόμη σπουδαία συναυλία θα δώσει αύριο στις 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, η Μικτή Χορωδία Λάρισας «Solarte», με έργα κλασικής μουσικής «Stravinsky, Palestrina, Franz Schubert, Felix Mendelssohn – Bartholdy» και με τη συνοδεία ορχήστρας εγχόρδων.
Η Μικτή Χορωδία «Solarte», είναι ένα ευέλικτο σχήμα που δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2004 από τον μουσικό Γιάννη Γράμψα στο πλαίσιο δραστηριοτήτων του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας. Σήμερα στελεχώνεται από 40 περίπου μέλη, μαθητές και καθηγητές του Ωδείου, καθηγητές μουσικής αλλά και μέλη με ιδιαίτερη αγάπη στο χορωδιακό τραγούδι. Το σύνολο σ’ αυτή τη συναυλία διευθύνει ο μαέστρος Νίκος Στ. Ευθυμιάδης. Το ρεπερτόριο της χορωδίας είναι ευρύ. Καλύπτει έργα από την εποχή του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης μέχρι και σήμερα. Εμφανίστηκε σε συναυλίες οργανωμένες μεταξύ άλλων από Υπουργεία, Πανεπιστήμια, Δήμους και δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Η χορωδία έχει λάβει μέρος σε φεστιβάλ και χορωδιακές συναντήσεις σε όλη την Ελλάδα. Επίσης πραγματοποίησε πλήθος συναυλιών σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Ναύπακτο, Καρδίτσα, Λαμία, Δελφούς, Πειραιά, Άργος Ορεστικό κ.ά.) και σε χώρους όπως το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Αρχαίο Θέατρο Δελφών κ.α. Η δράση της χορωδίας δεν περιορίζεται μόνο στο εσωτερικό, καθώς εμφανίζει μεγάλη συναυλιακή δραστηριότητα και εκτός Ελλάδος. Μόλις πρόσφατα, με τη 261/2012 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας, αναγνωρίστηκε η ίδρυση πολιτιστικού Συλλόγου με την Επωνυμία «Σύλλογος Φίλων του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας» ο οποίος θα συνεχίσει με τη νέα νομική μορφή το έργο της Μικτής Χορωδίας «Solarte». Φέτος το καλοκαίρι η χορωδία θα πραγματοποιήσει συναυλία στην εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ στη Βουδαπέστη και θα συμμετάσχει επίσης στο 3ο Θερινό Σεμινάριο στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass