ΣΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΛΑΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Νότες από την Αναγέννηση

* Ξεκινά την Παρασκευή στη Λάρισα

Δημοσίευση: 14 Νοε 2012 0:17 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:30
 Της Νατάσας Πολυγένη
Κάτι νέο γεννιέται στη Λάρισα... αλλά με άρωμα παλιού. Πρόκειται για το 1ο Φεστιβάλ Παλαιάς Μουσικής που θα φιλοξενήσει η Λάρισα από την ερχόμενη Παρασκευή 16 έως και την Κυριακή 18 Νοεμβρίου. Ένα φεστιβάλ που θα δώσει τη δυνατότητα στους Λαρισαίους να απολαύσουν μουσική προ του 1850, μουσική που δεν έχει ακουστεί ιδιαίτερα σε συναυλιακούς χώρους. Μουσική της Αναγέννησης και του Μπαρόκ. Μουσική κοσμική αλλά και μουσική εκκλησιαστική... Μουσική που σίγουρα θα συζητηθεί. Όλα αυτά θα γίνουν στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στην Καθολική Εκκλησία και στο Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας.
Στο πλαίσιο αυτό οι διοργανωτές του Φεστιβάλ, Σύγχρονο Ωδείο (ΣΩΛ) και Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας παραχώρησαν χθες το πρωί συνέντευξη Τύπου. Η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας κ. Χρύσα Βουλγαράκη, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πρωτότυπο εγχείρημα που πρέπει να έχει τη στήριξη της πόλης. Στόχος όπως είπε, είναι να γίνει θεσμός και να βάλει ένα λιθαράκι για κάτι πολύ μεγάλο. «Είναι σημαντικό τέτοιες δράσεις που παντρεύουν τον πολιτισμό, την ιστορία και τη θρησκεία να στηρίζονται από όλους τους φορείς», κατέληξε η κ. Βουλγαράκη.
Ο διευθυντής του ΣΩΛ κ. Γιάννης Γράμψας αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του Φεστιβάλ, υπογραμμίζοντας ότι είναι μια ευκαιρία για το κοινό της Λάρισας, να έρθει σε επαφή με μια καταπληκτική ιστορική μουσική, που δεν ακούγεται εύκολα σε συναυλιακούς χώρους. Επίσης, τόνισε ότι πρόκειται για μια εύκολη και ευχάριστη μουσική που ακούγεται από όλους ενώ για το φεστιβάλ υπογράμμισε ότι στόχος είναι η καθιέρωσή του, σημειώνοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Επιθυμούμε το Φεστιβάλ αυτό να γίνει θεσμός. Δουλεύουμε για αυτό αφιλοκερδώς και πιστεύουμε ότι με την αρωγή όλων των φορέων θα γίνει καλύτερο και δυνατότερο».
Η κ. Σάντρα Αποστολοπούλου και ο κ. Νίκος Ευθυμιάδης, εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα του φεστιβάλ ενώ μεταξύ άλλων τόνισαν ότι γίνεται με ελεύθερη είσοδο για τον κόσμο, που αυτή την περίοδο το έχει ανάγκη. Επιπρόσθετα, μίλησαν και για την υψηλή καλλιτεχνική αξία του φεστιβάλ και τόνισαν ότι σε αυτό μετέχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες της πόλης μας αλλά και άλλων πόλεων οι οποίοι με την πάγια ευαισθησία που τους διακρίνει δέχτηκαν να μετέχουν αφιλοκερδώς, ενώ με τον ίδιο τρόπο θα δράσουν για να συνδράμουν το καλλιτεχνικό αλλά και το διαδικαστικό μέρος των εκδηλώσεων και όλοι οι συντελεστές του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας.
Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμμετοχή της χορωδίας Sameba η οποία θα εκπροσωπήσει την επισκοπή Kutaisi της Γεωργίας, λαμβάνοντας μέρος στο φεστιβάλ.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Το Φεστιβάλ ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή στις 9 το βράδυ στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας με συναυλία Φωνητικής Μουσικής εποχής Αναγέννησης.
Συμμετέχουν το Ανδρικό Φωνητικό Σύνολο του ΣΩΛ, η χορωδία Sameba απο τη Γεωργία, η μικτή χορωδία Solarte, οι τραγουδιστές Γιάννης Γράμψας- Βαρύτονος και Αστέριος Τσέτσιλας- Τενόρος και οι κιθαρίστες Στέλιος Χαρός και Σπύρος Καβαλιεράτος.
-Την επόμενη μέρα, Σάββατο 17 Νοεμβρίου στις 7.30 μ.μ. στην Καθολική Εκκλησία Λάρισας, θα δοθεί συναυλία Οργανικής μουσικής εποχής Μπαρόκ. Συμμετέχουν το Σύνολο Μπαρόκ «Αιολίς», το οποίο αποτελείται από τους Σάντρα Απόστολοπούλου, φλάουτο με ράμφος, Σπύρο Καβαλλιεράτο, φλάουτο με ράμφος, Νίκο Ευθυμιάδη, βιολί, Νίκο Νικολαΐδη, τσέλο, Ιωάννα Σιoπούδη, σπινέτο, Μαρία Τσιγάρα, σπινέτο και το Σύνολο Μπαρόκ του ΣΩΛ το οποίο αποτελείται απο τους Σάντρα Αποστολοπούλου, φλάουτο Ελεάνα Βλιτσάκη και Νίκο Ευθυμιάδη, βιολί, Μίλτο Γιαννό, τσέλο και Βασιλική Κακαγιάννη, σπινέτο.
-Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, στις 11.30 το πρωί στην αίθουσα «Λόγου & Τέχνης» του ΣΩΛ θα δοθεί συναυλία Οργανικής Μουσικής Ιταλικού - Γερµανικού Μπαρόκ, με ιδιαίτερη έμφαση στα Πρελούδια και Φούγκες του Γ.Σ.Μπαχ καθώς και σε σονάτες του Αλ. Σκαρλάτι.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass