ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

«Μικροί Φαρισαίοι»

Δημοσίευση: 12 Νοε 2012 1:03 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:30
Την κωμωδία «Μικροί Φαρισαίοι» του Δημήτρη Ψαθά, θα παρουσιάσει στα μέσα Δεκεμβρίου το «Θεσσαλικό Θέατρο».
Το έργο, γράφτηκε το 1954 και είναι μια ξεκαρδιστική σάτιρα που καυτηριάζει σκανδαλώδεις κοινωνικές καταστάσεις, ίδιες και απαράλλαχτες μ’ αυτές που ταλαιπωρούν την Ελλάδα σήμερα.
Το έργο σημειώνει , πάντα όταν παίζεται, μεγάλη επιτυχία και από
το κοινό και τους θεατρικούς κριτικούς θεωρείται το καλύτερο έργο του κορυφαίου Δημ. Ψαθά. Πρώτοι πρωταγωνιστές της κωμωδίας
ήταν ο Μίμης Φωτόπουλος, ο Ντίνος Ηλιόπουλος και η Άννα Συνοδινού.
Θέμα του είναι η υποκρισία εκείνων που προσπαθούν να καλύψουν ένα σωρό «ανομήματα»- απιστίες καταχρήσεις, κλεψιές, λοβιτούρες, κ.ά. -με τη φιλάνθρωπο συμμετοχή τους, σε φιλόπτωχα ταμεία, σε ανάλογους συλλόγους, οργανώσεις κ.λ.π.
Ο Ψαθάς στους «Μικρούς Φαρισαίους» ξεπερνά τον εαυτό του σε κωμικά ευρήματα, και σε σπαρταριστές ανατροπές.
Ο Άγγελος Τερζάκης αναφέρει στην κριτική του για το έργο: « Ο μύθος, η πλοκή, οι κωμικές καταστάσεις που πολλαπλασιάζονται διαρκώς, τα ευρήματα και οι ανατροπές, πείθουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μιαν αληθινή επιτυχία. Ο Ψαθάς είναι απόλυτος κάτοχος της τεχνικής και άριστος δεξιοτέχνης. Ο οίστρος του είναι δροσερός και πηγαίος. Το χιούμορ του είναι ακατάβλητο».
Η σκηνοθεσία του έργου θα είναι του Κώστα Τσιάνου που, εδώ και δύο χρόνια επεξεργάζεται, με μεγάλη προσοχή το κείμενο, για να πάρει μια σύγχρονη φρεσκάδα, απαραίτητη για τη σημερινή μας εποχή.
Το «Θεσσαλικό Θέατρο» είναι η δεύτερη φορά που ανεβάζει έργο του σπουδαίου κωμωδιογράφου. Αλησμόνητη είναι η παράσταση του «Φόν Δημητράκη» το 1981, που σκηνοθέτησε και τότε ο Κώστας Τσιάνος, αλλά και ερμήνευσε με συναρπαστικό τρόπο τον πρωταγωνιστικό ρόλο αποσπώντας τους ύμνους της κριτικής.
Στους «Μικρούς Φαρισαίους» τους κύριους ρόλους του έργου θα ερμηνεύσουν, ο εξαίρετος Περικλής Καρακωνσταντόγλου και ο Σταύρος Νικολαΐδης που θριάμβευσε το περασμένο καλοκαίρι στην κωμωδία του Μολιέρου «Γιατρός με το στανιό».
Σε θαυμάσιους ρόλους θα εμφανιστούν οι ηθοποιοί: Βασίλης Γιαβρής, Ζωή Μουκούλη, Πόπη Πελτεκοπούλου, Μαρία Τοκμάκη, Αλίκη Τσάκου και Χρήστος Χαλβατζάρας.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass