ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΜΕ ΤΟ «IN TIME»

Κινηματογραφικός χειμώνας στο «Χατζηγιάννειο»

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2012 22:34 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:26
Ενδιαφέρον θα είναι και ο φετινός χειμώνας για τους σινεφίλ της Λάρισας. Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Επιστημών(ΔΟΠΑΕΛ) και η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα, με ταινίες που αναμφίβολα θα αγκαλιάσουν οι λάτρεις της 7ης τέχνης. Οι προβολές των ταινιών αφού χειμώνιασε μεταφέρονται στην ανακαινισμένη αίθουσα του «Χατζηγιάννειου» Πνευματικού Κέντρου Λάρισας, με προβολές που θα γίνονται κάθε Τρίτη στις 7 το απόγευμα και στις 9.30 το βράδυ. Το εισιτήριο παραμένει στα 4 ευρώ, προκειμένου να μπορούν όλοι να απολαύσουν τη κινηματογραφική μαγεία, στη χαμηλότερη δυνατή τιμή.
Το πρώτο κινηματογραφικό ραντεβού της χρονιάς, ορίστηκε για την Τρίτη 30 Οκτωβρίου με την ταινία «In Time».
Περίληψη του έργου: Στο μέλλον, το γονίδιο της ηλικίας έχει σχεδιαστεί να σταματά τη λειτουργία του, όταν τα ανθρώπινα σώματα φτάνουν στα 25 τους χρόνια. Για να αποφευχθεί ο υπερπληθυσμός, ο ίδιος ο χρόνος έχει γίνει εμπορεύσιμο προϊόν. Έτσι οι πλούσιοι μπορούν να ζουν για πάντα, ενώ οι φτωχοί αγωνίζονται για να επιβιώσουν. Σε αυτή την κοινωνία, δύο εραστές, που ανήκουν στα δύο αντίθετα ταξικά άκρα, βρίσκονται κυνηγημένοι από αξιωματούχους επιβολής της τάξης, γνωστούς ως "Timekeepers", κατηγορούμενοι για ένα έγκλημα που δεν διέπραξαν. Το υπόλοιπο πρόγραμμα των προβολών διαμορφώνεται ως εξής:
 
6 Νοεμβρίου: «Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στη Στεριά»
Ο Σταυρακομαθιακάκης –μετά τη μυστηριώδη απαγωγή της προστατευόμενης του 12χρονης ορφανής πακιστανής Noori– εγκαταλείπει τον Ψηλορείτη και, ακολουθώντας τα ίχνη της εισβάλλει εν μέσω κρίσης στην πρωτεύουσα. Εκεί, ο Παρλαβάντζας κι ο σεφ του, Παπαδάκης, αγωνίζονται να περισώσουν την αλυσίδα ανατολίτικων ταχυφαγείων Sevdali. Ο χακεράς και Ρομπέν των Ραφιών, Νάκος, προσπαθεί να αφυπνίσει το περί δικαίου αίσθημα των συμπολιτών του, ενώ ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Καλούρης αγωνίζεται να αναβαθμίσει την αισθητική της πόλης.
 
13 Νοεμβρίου: «Shame»
Ο Μπράντον είναι ένας 30χρονος άντρας που ζει μόνος στη Νέα Υόρκη. Όταν η Σίσυ, η νεότερη και ιδιότροπη αδελφή του, έρχεται να ζήσει μαζί του, οι σεξουαλικές του ορμές δεν μπορούν να ελεγχθούν.
 
20 Νοεμβρίου: «Scream 4»
10 χρόνια μετά τα γεγονότα του φινάλε της τριλογίας “Scream” κι ενώ η Σίντνεϊ Πρέσκοτ έχει καταφέρει να ξαναβρεί την ηρεμία της χάρη στην ενασχόληση της με το γράψιμο, ο Ghostface Killer εμφανίζεται ξανά και οι κανόνες δεν είναι πια οι ίδιοι...
 
27 Νοεμβρίου: «Οι Ιππείς της Πύλου»
Ένας γνωστός Αθηναίος ηθοποιός, που έχει καταστραφεί οικονομικά, εγκαταλείπει την Αθήνα και αναζητεί "καταφύγιο" στην επονομαζόμενη από τους κατοίκους της πρότυπη πολιτεία "Πολυπύλου". Η επαφή του ήρωα με τους μποέμηδες κατοίκους της περιοχής, μια σειρά από περιστατικά, αλλά και η γνωριμία του με μια κοπέλα οικολόγο που έχει το δικό της όραμα για την οργάνωση αυτής της πολιτείας, δίνουν καινούργιο νόημα και ελπίδα στη ζωή του.
 
4 Δεκεμβρίου: «Το Κοράκι»
Το 1849, ένας κατά συρροήν δολοφόνος σπέρνει τον τρόμο στους δρόμους της Βαλτιμόρης. Σύντομα, ο Έντγκαρ Άλαν Πόε αντιλαμβάνεται πως οι μέθοδοι του δολοφόνου είναι βγαλμένες από τις ιστορίες του. Καθώς ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται, η αστυνομία ζητά τη βοήθεια του Πόε. Ο Πόε συνεργάζεται με έναν φιλόδοξο νεαρό αστυνόμο, σε μια αμείλικτη καταδίωξη για να αποκαλύψουν το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από τους φόνους, πριν να είναι πολύ αργά για τη μοναδική του αγάπη.
 
11 Δεκεμβρίου: «Το Άλογο του Πολέμου»
Η ιστορία του Άλμπερτ και του αγαπημένου του αλόγου, Τζόι, μας οδηγεί σε μια φάρμα λίγο πριν ξεσπάσει ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Ο Τζόι πωλείται στο βρετανικό ιππικό από τον πατέρα του Άλμπερτ κι από εκεί βρίσκεται στις πρώτες γραμμές του μετώπου. Με έναν μαγικό τρόπο, ο Τζόι επηρεάζει τις ζωές των ανθρώπων που συναντά, ενώ ο Άλμπερτ μην μπορώντας να ξεχάσει τον φίλο του, εγκαταλείπει το σπίτι του και κατατάσσεται στον στρατό, προκειμένου να τον ξαναβρεί.
 
18 Δεκεμβρίου: «Όχι Μόνο Φίλοι»
Κουρασμένοι και απογοητευμένοι από διάφορες ατυχείς ερωτικές σχέσεις του παρελθόντος, η Τζέιμι, πολυάσχολο στέλεχος επιχείρησης και ο Ντίλαν, εργασιομανής συντάκτης, αποφασίζουν να δώσουν μια τονωτική ένεση στη σχέση τους: από απλοί φίλοι και συνεργάτες, να γίνουν «φίλοι με προνόμια». Ωστόσο, καθώς οι δυο τους έρχονται μέρα με τη μέρα όλο και πιο κοντά, ο ενθουσιασμός του σκέτου σεξ, χωρίς τις δεσμεύσεις μιας κανονικής full-time σχέσης, τους οδηγεί άθελά τους σε συναισθηματικές επιπλοκές. Άραγε, πόσο εύκολο είναι να αποκλείσεις το συναίσθημα, είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα; Και μπορεί μια φιλία να επιζήσει, όταν εμπλέκεται το σεξ;
 
8 Ιανουαρίου 2013: «Ο Τζακ και η Τζιλ»
Ο Τζακ, ένας δυναμικός διαφημιστής, έχει μια σχεδόν τέλεια ζωή στο L.A. με εξαίρεση την δίδυμη αδελφή του, Τζιλ, που μένει στο Μπρονξ. Είναι απρόσιτος καθώς πάσχει από νευρικό κλονισμό κι έχει αρχίσει να συγχέει την πραγματικότητα με τους ρόλους που έχει υποδυθεί στο παρελθόν. Σε έναν αγώνα των Lakers, ο Τζακ συνοδεύει την αδερφή του και εντελώς συμπτωματικά συναντούν τον Πατσίνο που δείχνει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Τζιλ. Αυτή, όμως, δεν ανταποκρίνεται και ο Τζακ προσπαθεί ιδιοτελώς να την πείσει να δώσει μια ευκαιρία στον ερωτοχτυπημένο σταρ, προκειμένου φυσικά να τον κλείσει για το διαφημιστικό. Η όλη κατάσταση κλιμακώνεται μέχρι που κάποια στιγμή ο Τζακ καταλαβαίνει ποιοι είναι οι πραγματικά σημαντικοί άνθρωποι στη ζωή του.
 
15 Ιανουαρίου: «Το Κορίτσι με το Τατουάζ»
Ο Μίκαελ Μπλόμκβιστ, ένας μεγαλόσχημος δημοσιογράφος με βεβαρημένο παρελθόν, αναλαμβάνει για λογαριασμό ενός ηλικιωμένου βιομήχανου να εξιχνιάσει την υπόθεση εξαφάνισης της 16χρονης ανιψιάς του, η οποία χρονολογείται πριν από 40 περίπου χρόνια. Κι ενώ στην πορεία αρχίζει να ανακαλύπτει πως η ιστορία της οικογένειάς τους είναι «σπαρμένη» με μια πληθώρα ανομολόγητων μυστικών, η Λίσμπεθ Σάλαντερ, μια εκκεντρική hacker με punk attitude και συχνά προβλήματα με το νόμο, αποφασίζει να του προσφέρει μια αναπάντεχη χείρα βοηθείας.
 
22 Ιανουαρίου: «Underworld: Η Ανναγένηση»
Η Σελίν, η ατρόμητη βαμπίρα-πολεμιστής, ξυπνά από κώμα έπειτα από 15 ολόκληρα χρόνια, για να ανακαλύψει πως έχει αποκτήσει μια κόρη, τη Νίσα, από τη σχέση της με τον Μάικλ. Μόνο που το γεγονός πως η 14χρονη κοπέλα έχει κληρονομήσει τις ικανότητες του πατέρα της, ο οποίος ήταν υβρίδιο λυκανθρώπου και βαμπίρ, την καθιστά περιζήτητη από την επιστημονική ομάδα της BioCom που χρειάζεται το DNA της για να δημιουργήσει πανίσχυρους λυκανθρώπους, τους οποίους και σκοπεύει να εξαπολύσει ενάντια στους βρικόλακες. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, η ανθρωπότητα, η οποία έχει πλέον ανακαλύψει την ύπαρξη των βαμπίρ και των λυκανθρώπων, αποφασίζει να κηρύξει τον πόλεμο ενάντια στις δύο πανάρχαιες αυτές φυλές.
 
29 Ιανουαρίου: «Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Σε Άγνωστα Νερά»
Ο κάπτεν Τζακ Σπάροου μπλέκει σε νέες περιπέτειες, όταν συναντά την Αντζέλικα, μια γυναίκα από το σκοτεινό παρελθόν του. Σαστισμένος από την αναπάντεχη επανεμφάνισή της στη ζωή του, κι ενώ προσπαθεί να καταλάβει αν εκείνο που την τράβηξε κοντά του είναι η... ακαταμάχητη γοητεία του ή η σφοδρή της επιθυμία να ανακαλύψει τη θρυλική Πηγή της Αιώνιας Νεότητας, ο Τζακ καταλήγει αιχμάλωτος του φοβερού και τρομερού Μαυρογένη, του κουρσάρου που τρέμουν όλοι οι πειρατές! Σκηνοθεσία: Ρόμπ Μάρσαλ.
 
5 Φεβρουαρίου: «Johny English: Η Επιστροφή»
Εν έτει 2011, λοιπόν, για άλλη μια φορά, οι βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες βρίσκονται σε αδιέξοδο κι αναγκάζονται να αναθέσουν, μετά φόβου Θεού, μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, την προστασία του ηγέτη της Κίνας από έναν αυτομολήσαντα της ΜΙ7 σε μια σύνοδο κορυφής, στον πιο αδέξιο πράκτορά τους (τη μόνη τους ελπίδα!), πράγμα που οδηγεί σε τραγελαφικές καταστάσεις.
 
12 Φεβρουαρίου: «Το Κρησφύγετο»
Σε ένα κρησφύγετο στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, η ΣΙΑ κρατάει αιχμάλωτο έναν επικίνδυνο εγκληματία, τον Τόμπιν Φροστ. Όμως, το κρησφύγετο γίνεται αντιληπτό από ομάδα επαναστατών που θέλουν τον Φροστ νεκρό. Η ευθύνη της μεταφοράς πέφτει στον Ματ Γουέστον, τον νεαρό που φροντίζει την εγκατάσταση.
 
19 Φεβρουαρίου: «Η Χιονάτη και ο Κυνηγός»
Πριν χρόνια, η εκθαμβωτική βασίλισσα Ραβένα σκότωσε τον βασιλιά την πρώτη νύχτα του γάμου τους. Τώρα, χρειάζεται μια αγνή καρδιά για να καταφέρει να διατηρήσει την ομορφιά της, αλλά και τη δύναμή της. Και η μοναδική που υπάρχει είναι η καρδιά της, φυλακισμένης στο κάστρο χρόνια, κόρης του βασιλιά. Το νεαρό κορίτσι καταφέρνει να δραπετεύσει. Η βασίλισσα στέλνει στο κατόπι της τον μοναδικό άνθρωπο που μπορεί να επιβιώσει στο Δάσος: έναν θλιμμένο Κυνηγό. Όταν, όμως, τη βρίσκει, διστάζει... Θα σκοτώσει το όμορφο κορίτσι; Ή θα την εκπαιδεύσει για να γίνει η καλύτερη πολεμίστρια που έχει δει ποτέ το βασίλειο;
 
26 Φεβρουαρίου: «American Pie Reunion»
Έχουν περάσει 13 χρόνια από την αποφοίτησή τους και οι Τζιμ, Οζ, Κέβιν, Φιντς και Στίφλερ έχουν πάρει χωριστούς δρόμους. Όταν μαθαίνουν για επανένωση της τάξης, όλοι δέχονται το κάλεσμα. Τα πράγματα έχουν αλλάξει για όλους, αλλά και πάλι η μια τρέλα διαδέχεται την άλλη.
 
5 Μαρτίου: «Ο Δικτάτορας»
Ο δικτάτορας στρατηγός-ναύαρχος Αλαντίν προσπαθεί να αποτρέψει κάθε απόπειρα εγκαθίδρυσης της δημοκρατίας στη χώρα του, τη Γουαντίγια, που τόσο... στοργικά καταπιέζει!
 
12 Μαρτίου : Μόνο το Σέξ δε Φτάνει
Η Έμα κι ο Άνταμ προσπαθούν να κρατήσουν τη σχέση τους καθαρά στον σεξουαλικό τομέα κι από εκεί και πέρα φίλοι. Γρήγορα, όμως, τα συναισθήματα μιλούν από μόνα τους.
 
19 Μαρτίου: «Hugo»
Παρίσι, δεκαετίας του 1930 : Ένα 12χρονο ορφανό αγόρι, ο Χιούγκο Καμπρέ, κατοικεί στις εσωτερικές στοές του σιδηροδρομικού σταθμού στο κέντρο της πόλης, φροντίζοντας τα ρολόγια τού πολυσύχναστου σταθμού και ζει κλέβοντας από τους πάγκους των καταστημάτων που υπάρχουν στον σταθμό. Σταθερή παρέα του, ένα μυστηριώδες ανθρωπόμορφο μηχάνημα που έχει στο κέντρο του μία υποδοχή για ένα κλειδί σε σχήμα καρδιάς, το οποίο αποτελεί και το μόνο πράγμα που του έχει απομείνει από τον πατέρα του. Όταν ο κόσμος του συνδέεται ξαφνικά -σαν τα γρανάζια των ρολογιών που φροντίζει- με ένα εκκεντρικό κορίτσι που λατρεύει τα βιβλία και τις περιπέτειες κι έναν πικρόχολο γέρο, ιδιοκτήτη ενός μικρού καταστήματος παιχνιδιών στο σταθμό, η μυστική ζωή και το πολύτιμο μυστικό του Χιούγκο, που τον συνδέει με το νεκρό πατέρα του, κινδυνεύουν να αποκαλυφθούν. Ένα αινιγματικό σχέδιο, ένα πολύτιμο σημειωματάριο, μια κλειδαριά σε σχήμα καρδιάς, ένα κλεμμένο κλειδί, ένας μηχανικός άνθρωπος και το καλά κρυμμένο μήνυμα του νεκρού πατέρα του Χιούγκο...
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass