ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ

Αυλαία με τον οικονομο-μονόλογο

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2012 2:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:24
Το 4ο Φεστιβάλ Θεάτρου Λάρισας, τελειώνει αύριο Τρίτη 23 Οκτωβρίου με το έργο «STAND-UP ECONOMY» (Ο οικονομο-μονόλογος). Με τον Νίκο Αρβανίτη που έκανε τη σύνθεση του κειμένου και της σκηνοθεσίας. Ο Νίκος Αρβανίτης είναι από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του Ελληνικού θεάτρου και τα πρώτα θεατρικά του βήματα τα έκανε στο «Θεσσαλικό Θέατρο». Έπαιξε στην τραγωδία « ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΤΑΥΡΟΙΣ του Ευριπίδη και στο έργο του Μπρεχτ «Μάνα κουράγιο». Στο έργο «STAND-UP ECONOMY» ο ηθοποιός Νίκος Αρβανίτης συναντά, συνθέτει και ανασυνθέτει τον συναρπα-στικό λόγο του Αμερικανού οικονομολόγου Rick Wolff σε μια ιδιότροπη αφήγηση για την οικονομική κρίση στις ΗΠΑ. Γιατί, πολλές φορές, η απόλαυση κρύβεται όχι μόνο στη συγκίνηση, αλλά και στη σκέψη! Άλλωστε σκοπός του θεάτρου ίσως είναι, τελικά, να καταφέρουμε να διατυπώσουμε το βασικότερο των ερωτημάτων: «Με ποιον τρόπο ζούμε;»
Λίγα λόγια για το έργο:
...Τελικά έγινε αυτό που φοβόμασταν, μας έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι. Αυτός ο περίφημος καταγάλανος ελληνικός ουρανός, έσκασε πάνω μας σαν καρπούζι κι έγινε συντρίμμια κομμάτια... κι είν’ όλα μαύρα... και τα’ χουμε όλοι χαμένα. Και μια λέξη σκεπάζει τα πάντα... ΚΡΙΣΗ!!!... Τι συμβαίνει; Μας εκδικούνται οι θεοί; Μας ζηλεύουν οι ξένοι; Μας πούλησαν οι ντόπιοι; Και τώρα τι; Πού πάμε πια και πόσο θα κρατήσει; Πόσο κοστίζει ένα κούρεμα και ποιος είναι ο κουρέας; Ευρώ ή δραχμή; Ξεφτίλα ή φτώχεια; Πόσες φορές πρέπει να σωθούμε για να ζήσουμε μία; Λεφτά υπάρχουν ή μαζί τα φάγαμε;.... ΚΡΙΣΗ!!... Μόνο ελληνική; Ή ευρωπαϊκή; Ή παγκόσμια; Τα ερωτήματα πέφτουν βροχή κι απάντηση καμία. Μα είναι χώρα όμως αυτή εδώ για να βρεις απαντήσεις!... Και ποιον να ρωτήσεις!....... Γι’ αυτό ας φύγουμε από δω κι ας ταξιδέψουμε αλλού, μακριά από την Ελλάδα, να βρούμε την απάντηση, σε μια χώρα που δεν είναι μπάχαλο, σε μια χώρα καθόλα αξιόπιστη, παραγωγική, δουλευταρού, σε μια υπερδύναμη βρε αδερφέ, που όμως τα ’κανε κι αυτή μπάχαλο που από κει αρχίσαν όλα... Ας πάμε στην «εξαίρετη» ΑΜΕΡΙΚΗ...Ίσως έτσι καταλάβουμε και ξετυλίξουμε το κουβάρι. Η οργάνωση του 4ου Φεστιβάλ είναι του «Θεσσαλικού Θεάτρου» και η παράσταση θα δοθεί στο «Θέατρο του Μύλου» στις 9 μ.μ. και με γενική είσοδο 10 ευρώ. Το ταμείο λειτουργεί το πρωί 10-1 μ.μ. και το απόγευμα από τις 6 μ.μ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass