ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ Μ. ΤΑΜΠΟΥΚΑΣ

«Ασθενείς και οδοιπόροι» ξανά στη μικρή οθόνη

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2012 3:17 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:22
Στο πλαίσιο του αφιερώματος στη δεκαετία του 1940, από σήμερα και καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή (19.15) προβάλλεται ξανά στην ΕΤ1 η σειρά εποχής «Ασθενείς και Οδοιπόροι», τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου του Γεωργίου Θεοτοκά που βασίστηκε στην αληθινή ιστορία της ηθοποιού Ελένης Παπαδάκη, παραγωγής 2002, σε σκηνοθεσία Χρήστου Παληγιαννόπουλου, σενάριο Γιάννη Τζιώτη και ένα λαμπερό καστ πρωταγωνιστών. Τα όνειρα της νεανικής συντροφιάς του εκδότη εφημερίδας Μαρίνου Βελή (Άρης Λεμπεσόπουλος), του δημοσιογράφου Λεωνίδα Μαλέα (Στέλιος Μάινας), του υπαλλήλου του υπουργείου Παιδείας Κυριάκου Κωστακαρέα (Δημοσθένης Παπαδόπουλος), του δικηγόρου Θρασύβουλου Δράκου (Μπάμπης Χατζηδάκης) και της γυναίκας του Μαριέτας (Θεοδώρα Τζήμου), γκρεμίζονται στην Αθήνα της Κατοχής και του Εμφυλίου. Η σύλληψη του Κωστακαρέα θα φέρει σε επαφή την ηθοποιό Θεανώ Γαλάτη (Καρυοφυλλιά Καραμπέτη) με τον ταγματάρχη των Ες Ες Ερνστ Χίλεμπραντ (Bernhard Bettermann). Παραμερίζοντας εθνικές και ιδεολογικές διαφορές, μεταξύ τους θα αναπτυχθεί ένας μεγάλος έρωτας, ενώ η Θεανώ Γαλάτη είναι ταυτόχρονα ερωτευμένη με τον Μαρίνο Βελή.
Τους υπόλοιπους ρόλους ερμηνεύουν οι γνωστοί και καταξιωμένοι ηθοποιοί Αλίκη Αλεξανδράκη, Έρση Μαλικένζου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μαρία Σολωμού, Δημήτρης Καραμπέτσης, Φοίβη Μεγάλου, Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, Μαριάννα Ξενίδου, Σπύρος Σαραφιανός κ.ά. Ο Λαρισαίος ηθοποιός Μιχάλης Ταμπούκας που υποδύεται τον δεκανέα Παναγή Κάλφογλου, μας είπε για τη σειρά ότι είναι μία ιδιαίτερα αξιοσημείωτη παραγωγή σε όλα τα επίπεδα, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον σκηνοθέτη Χρήστο Παληγιαννόπουλο, τον διευθυντή φωτογραφίας Νίκο Καβουκίδη και για όλους τους εξαιρετικούς ηθοποιούς και συντελεστές που συνέβαλαν σε ένα αποτέλεσμα αξιώσεων. Επίσης ανέφερε ότι ελπίζει αυτή η επαναπροβολή να αποτελέσει αφορμή να γυριστούν και άλλες σειρές αντίστοιχων ποιοτήτων όπως και για να ξαναδιαβαστεί το σπουδαίο μυθιστόρημα του Γιώργου Θεοτοκά, τονίζοντας τη σημασία του αφιερώματος στην προσπάθεια της ΕΡΤ για ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα υψηλού επιπέδου, καθώς επίσης και με την προβολή νέων αριστουργηματικών ευρωπαϊκών σειρών στη ΝΕΤ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass