ΑΠΟΨΕ ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΓΝΩΣΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ

Οι αριστοφανικές «Εκκλησιάζουσες» στο Κηποθέατρο

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2012 1:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:48
Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη σηκώνει το λάβαρο μιας γυναικείας επανάστασης, στις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη που σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. Η νέα αυτή παραγωγή από το Θέατρο του Νέου Κόσμου, παρουσιάζεται από μια σειρά δημοφιλών ηθοποιών: στους πρωταγωνιστικούς ρόλους η Δάφνη Λαμπρόγιαννη, ο Κώστας Κόκλας, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος και ο Παντελής Δεντάκης, υπόσχονται άφθονες στιγμές γέλιου αλλά και επίκαιρες αιχμές. Όπως άλλωστε επισημαίνουν οι συντελεστές: «...Τώρα που βουλιάζει το δικό μας πολιτικό σύστημα, είναι σειρά μας να μιλήσουμε για την πολιτική και για την πάλη των δύο φύλων με αφορμή τις Εκκλησιάζουσες. Και να γελάσουμε όχι μόνο με τη μακρινή εποχή της αθωότητας, αλλά και με το κολασμένο σήμερα, αφού η δική μας Πραξαγόρα έχει ακόμα και μαντικές ικανότητες, που της επιτρέπουν να κινείται ελεύθερα μέσα στους αιώνες και να προσγειώνεται στο παρόν». Την απόδοση του κειμένου υπογράφει ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ενώ η μουσική είναι του Θάνου Μικρούτσικου.
Η υπόθεση της κωμωδίας είναι γνωστή: Οι γυναίκες αξημέρωτα στην Εκκλησία του Δήμου, μεταμφιεσμένες σε άντρες, σύμφωνα με το σχέδιο της Πραξαγόρας, πετυχαίνουν να δοθεί η εξουσία στις ίδιες. Αποτελούν την τελευταία ελπίδα για να σωθεί η πόλη από το ναυάγιο. Πώς θα είναι η ζωή από δω κι εμπρός; Γλέντι, κοινοκτημοσύνη σε όλα, ακόμα και στον έρωτα, αφού ο νόμος παρεμβαίνει για να διορθώσει τη φύση, δίνοντας δικαιώματα στους μη προνομιούχους ή, καλύτερα, στις μη προνομιούχες, τις γριές και τις άσχημες.
Τον Χορό απαρτίζουν: Μαίρη Σαουσοπούλου, Ντίνη Ρέντη, Πολυξένη Ακλίδη, Ειρήνη Γεωργαλάκη, Μαρία Γεωργιάδου, Γεωργία Γεωργόνη, Άντρη Θεοδότου, Κατερίνα Μαούτσου, Σωτηρία Ρουβολή, Ειρήνη Φαναριώτη, Έλενα Χατζηαυξέντη
 
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass