ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Χοροί και τραγούδια στην Ανατολή

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2012 2:20 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:46
Με θρησκευτικές και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, αφιερωμένες στο «Μεγάλο ετήσιο αντάμωμα» των απανταχού Ανατολιτών θα διασκεδάσουν σήμερα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της όμορφης Ανατολής. Σήμερα, παραμονή Δεκαπενταύγουστου θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην «Παναγία» και στη συνέχεια, το βράδυ στην πλατεία του χωριού θα ακολουθήσει μεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωση με το τοπικό έθιμο του «Γενικού Χορού». Αύριο ανήμερα της γιορτής το πρωί θα τελεστούν στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου πανηγυρική θεία λειτουργία και αρτοκλασία στον χώρο της «Παναγίας» και θα προσφερθούν στους προσκυνητές άρτος και παραδοσιακό ζυμωτό σιτάρι. Στη συνέχεια, στην πλατεία του χωριού θα ξεκινήσει το μεγάλο γλέντι της ημέρας, την έναρξη του οποίου θα κάνει το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Ανατολιτών που θα χορέψει παραδοσιακούς τοπικούς χορούς και θα ακολουθήσει χορός με τη συμμετοχή των επισήμων προσκεκλημένων και του κόσμου, με το τοπικό έθιμο του «Γενικού χορού». Καθ΄ όλο το διήμερο θα κρατήσει συντροφιά στο μεγάλο γλέντι η δημοτικολαϊκή ορχήστρα του Κώστα Δεδούση, παίζοντας σελιτσανιώτικους και πανελλήνιους σκοπούς. Οι εκδηλώσεις όμως θα συνεχιστούν μέχρι τα τέλη του μήνα. Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:
- Σάββατο 18 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση στον χώρο του σχολείου στις 6.30 το απόγευμα για θέματα του συλλόγου και του χωριού.
- Κυριακή 19 Αυγούστου. Κουκλοθέατρο του Δήμου Αγιάς για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο στις 7 το απόγευμα στον χώρο του σχολείου
- Κυριακή 26 Αυγούστου, εκδήλωση των γυναικών, με προσφορά τοπικών γεύσεων παραδοσιακών γλυκών και φαγητών στον χώρο της πλατείας, με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας.
- Τρίτη 28 και Τετάρτη 29 Αυγούστου, διήμερο θρησκευτικών εκδηλώσεων στην ιστορική Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου Ανατολής, στη μνήμη της απονομής της τιμίας κεφαλής του Ιωάννου και Βαπτιστού Προδρόμου. Το απόγευμα της παραμονής θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα. Ανήμερα της γιορτής το πρωί θα τελεστούν όρθρος, θεία λειτουργία και θα προσφερθούν από τις μοναχές στους προσκυνητές παραδοσιακά εδέσματα.
Σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού οι γυναίκες του συλλόγου Ανατολιτών θα πραγματοποιούν τις απογευματινές τους συναντήσεις κάθε Τρίτη απόγευμα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass