ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ντοκιμαντέρ για τον ποιητή Δημήτρη Κρανιώτη

Δημοσίευση: 27 Ιουλ 2012 2:41 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:41
 Ντοκιμαντέρ-πορτρέτο του Λαρισαίου ποιητή Δημήτρη Κρανιώτη, ιατρού παθολόγου και προέδρου του 22ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Ποιητών του 2011, προβλήθηκε τα μεσάνυχτα της περασμένης Τρίτης από το δεύτερο κανάλι της κρατικής τσέχικης τηλεόρασης.
Η ταινία γυρίστηκε από το διάσημο Τσέχο σκηνοθέτη Martin Frantisak το 2009 στην πόλη Valtice της Τσεχίας, όπου ο Δημήτρης Κρανιώτης συμμετείχε σε Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως εκπρόσωπος της Ελλάδας μετά από επίσημη πρόσκληση των διοργανωτών.
Στο ντοκιμαντέρ ο Λαρισαίος γιατρός μιλάει για την ποίηση, για την Ελλάδα και απαγγέλει το ποίημά του «Στον νεκρό ποιητή της αφάνειας» στα ελληνικά, ενώ Τσέχοι απαγγέλουν ποιήματά του μεταφρασμένα στα τσέχικα.
Η σειρά «Evropa jedna basen» (Η Ευρώπη ένα ποίημα) της κρατικής τσέχικης τηλεόρασης περιλαμβάνει 27 ντοκιμαντέρ-αφιερώματα σε Ευρωπαίους ποιητές (έναν ποιητή από κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης), μεταξύ των οποίων από την Ελλάδα ήταν ο Δημήτρης Κρανιώτης.
Οι ταινίες-ντοκιμαντέρ πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Τσεχία) και του Υπουργείου Πολιτισμού της Τσεχίας (Κρατικό Ταμείο για την Υποστήριξη και την Ανάπτυξη του Κινηματογράφου της Τσεχίας).
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass