ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

«Ο παππούς έχει πίεση» και σκορπά γέλιο στους θεατές

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2012 2:20 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:40
Πέρασαν 15 χρόνια και ο παππούς δεν έβαλε μυαλό! «Ο παππούς έχει πίεση» λοιπόν, η θεατρική κωμωδία της Δήμητρας Παπαδοπούλου επανέρχεται επικαιροποιημένη, δίνοντας το στίγμα της μετέωρης εποχής αλλά και της αλλοπρόσαλλης νεοελληνικής συμπεριφοράς. Από την πλατεία Συντάγματος, έως τις καθημερινές τριβές και τις μικρές ή μεγάλες επαναστάσεις των μελών μιας κλασικής ελληνικής οικογένειας με σημείο αναφοράς τον παππού στο πρόσωπο του Κώστα Βουτσά.
Η θεατρική παράσταση που σκορπά γέλιο στους θεατές θα παρουσιαστεί και στο Κηποθέατρο της Λάρισας για δύο ημέρες, σήμερα Τρίτη 24 και αύριο Τετάρτη 25 Ιουλίου στις 9:15 μ.μ.
Ο παππούς (Κώστας Βουτσάς), οι τρεις ανεκδιήγητες εγγονές του (Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Θωμαΐς Ανδρούτσου , Σοφία Παυλίδου), ένας μπάτσος (Κώστας Αποστολάκης) κι ένας πιτσιρικάς από το Σύνταγμα (Πέτρος Λαγούτης) έρχονται αντιμέτωποι με απρόσμενες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην Ελλάδα του 2012, αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό.
Η μία εγγονή (Σοφία Παυλίδου) ψάχνει επειγόντως σπέρμα από άνθρωπο εμπιστοσύνης για να κάνει πραγματικότητα τον μεγάλο της καημό, να τεκνοποιήσει. Η δεύτερη (Θωμαΐς Ανδρούτσου) ερωτεύεται τον συντηρητικό μπάτσο (Κώστα Αποστολάκη) και από το απόλυτο φρικιό μεταμορφώνεται σε γυναίκα για σπίτι. Και η τρίτη (Ελισάβετ Κωνσταντινίδου) κηρύσσει την επανάστασή της και αλλάζει επιτέλους ζωή, θέτοντας τους δικούς της όρους και κανόνες.
Μέντορας της οικογένειας; Ποιος άλλος; Ο παππούς φυσικά! Κάτι τα 80 του χρόνια, κάτι το αριστερό του παρελθόν, κάτι η άνοια που τον έχει κυριεύσει, ο παππούς μεταλλάσσεται και γίνεται φαν των Pink Floyd έχοντας ως μότο του τη θρυλική φράση «Hey, teacher, leave the kids alone». Πάνω στις πολιτικές και κοινωνικές απόψεις του παππού, επενδύει ιδεολογικά ο πιτσιρικάς Χάρης (Πέτρος Λαγούτης) και ιδρύει ένα νέο πολιτικό κίνημα με το όνομα «Ψάξου». Στόχος του κινήματος; Να εκφραστεί επιτέλους πολιτικά η γενιά του Συντάγματος. Πρόεδρος του κινήματος; Ο παππούς. Αντιπρόεδρος ο Χάρης. Επιτελικές θέσεις κατέχουν ασφαλώς και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Το «Ψάξου» γίνεται η ελπίδα του μέλλοντος για την τρελή οικογένεια του παππού και ίσως και για την Ελλάδα.
Ο παππούς έχει και πάλι πίεση! Εκτός όμως από πίεση, έχει και περισσότερη όρεξη για ζωή από ποτέ. Είναι δύσκολο να ζεις στην Ελλάδα του 2012. Όμως αν μπεις στην παρέα του παππού σίγουρα θα βοηθήσεις να αλλάξει ο κόσμος. Η Δήμητρα Παπαδοπούλου αφουγκράζεται και πάλι τον σύγχρονο Έλληνα και φέρνει στην επιφάνεια την καθημερινότητά του. Γι' αυτό και η ιστορία του παππού καθρεφτίζει τους θεατές και τους κάνει «συμπρωταγωνιστές».
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 17 ευρώ , μειωμένο-φοιτητικό 15 ευρώ, παιδικό (παιδιά κάτω των 12 ετών) 12 ευρώ. Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ. Σε περίπτωση που ο ΟΓΑ δεν έχει ακόμη εκδώσει τα εισιτήρια, όπως έχει προαναγγείλει, όσοι από τους ασφαλισμένους του Οργανισμού προσκομίσουν στο ταμείο το Βιβλιάριο Υγείας, αντίτιμο εισιτηρίου 12 ευρώ. Προπώληση- Βιβλιοπωλεία: «Παπασωτηρίου» και «Γνώση».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass