ΣΤΟ 30ό ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Αποθέωση της κλασικής και χορωδιακής μουσικής

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2012 1:25 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:37
Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο αφιέρωμα στην κλασική σολιστική και χορωδιακή μουσική που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 30ού Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.
Το 30ό Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, ο κορυφαίος πολιτιστικός θεσμός του νομού, φιλοξένησε διάσημους σολίστ, όπως τον Pietro Papagna στο πιάνο και τον Igor Aleksic στο βιολί, και καταπληκτικές χορωδίες αναδεικνύοντας την αισθητική και εκπαιδευτική αξία της κλασικής μουσικής.
Το Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στον Hans Leo Hassler για τα 400 χρόνια από τον θάνατό του, στον Λορέντζο Μαβίλη για τα 100 χρόνια από τον θάνατό του και στον Claude Debussy για τα 150 χρόνια από τη γέννησή του.
Οι κορυφαίοι σολίστ από το εξωτερικό και οι εξαιρετικές χορωδίες από το Βελιγράδι και την Αθήνα προσέφεραν μια όαση αισθητικής δροσιάς σε μια φλεγόμενη Καρδίτσα.
Μετά τη μεγάλη επιτυχία της 4ης Πανελλήνιας Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών με τη συμμετοχή 51 χορωδιών και 2.500 χορωδών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το 30ό Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας συνέχισε με τις τριήμερες εκδηλώσεις του με διάσημους σολίστ και σέρβικες χορωδίες και προγραμματίζει και άλλες εκδηλώσεις μέσα στο καλοκαίρι.
Το φετινό πρόγραμμα περιελάμβανε σημαντικές μετακλήσεις από το εξωτερικό, καλλιτέχνες διεθνούς φήμης που προσέφεραν στους Καρδιτσιώτες την ποιότητα της κλασικής μουσικής. Στην ιστορία και στους στόχους του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Μάνθος Γιολδάσης, ο οποίος ζήτησε επανειλημμένα την ουσιαστική υποστήριξη των τοπικών αρχών προς αυτό τον κορυφαίο θεσμό.
Δύο καταπληκτικές χορωδίες από τη Σερβία και μια από την Αθήνα άνοιξαν τις εκδηλώσεις της κλασικής μουσικής με μεγάλα ονόματα της Ευρώπης.
Συγκεκριμένα εμφανίστηκε η Μικτή Χορωδία BELCANTO του Βελιγραδίου υπό τη διεύθυνση του Dejan Milivojevic, η χορωδία του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου «ΜΑΡΣΥΑΣ» Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Νίκου Καριώτη και η Γυναικεία Ακαδημαϊκή Χορωδία του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου υπό τη διεύθυνση του Dejan Milivojevic.
Ακόμη πραγματοποιήθηκε ρεσιτάλ πιάνου με το παιδί – θαύμα της Ιταλίας, Pietro Papagna, ενός από τους σημαντικότερους νεαρούς πιανίστες που ερμήνευσε καταπληκτικά τις τρεις σονάτες του D. Scarlatti, τα νυχτερινά του F. Chopin, τις σπουδές του Chopin, την Gondiliera και Tarantella του F. List από το έργο του «Βενετία και Νάπολη», το Βαλς του Mephisto του F. List και τη σονάτα έργο 28 αρ. 3 του S. Prokofiev.
Τέλος, πραγματοποιήθηκε ρεσιτάλ βιολιού με τον διακεκριμένο καθηγητή και σολίστ Igor Aleksic, που ερμήνευσε δεξιοτεχνικά έργα των Handel,Mozart,και Σκαλκώτα. Στο πιάνο τον συνόδευσε άψογα η Jelena Deljanin- Aleksic, η οποία και ερμήνευσε μόνη της εξαιρετικά το έργο Carnival jest from Vienna, op. 26.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδών και Διευθυντών Χορωδίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.
 Τις τριήμερες εκδηλώσεις έκλεισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ κ. Νικόλαος Ευθυμιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην εκπαιδευτική, καλλιτεχνική, πολιτισμική και κοινωνική αξία του θεσμού στον νομό, ο οποίος καλλιεργεί την κλασική μουσική.
 
 
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass