ΣΥΝΕΠΡΑΞΕ ΜΕ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ

Η Εύη Γιαμοπούλου σε ρεσιτάλ πιάνου

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2012 2:24 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:36
Δύο σημαντικές εμφανίσεις πραγματοποίησε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση στην Αθήνα, η Λαρισαία πιανίστα Εύη Γιαμοπούλου.
Συνεργαζόμενη με καταξιωμένους μουσικούς έδωσε δύο συναυλίες στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του ιδρύματος με θέμα «Συναντήσεις Μουσικών και Κινηματογραφιστών».
Στην πρώτη συναυλία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το σημαντικότερο μέρος της κινηματογραφικής δημιουργίας του πολυβραβευμένου συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου με τη συμμετοχή της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ε.Ρ.Τ. υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου και με σολίστ την Εύη Γιαμοπούλου στο Piano Concertino από τη σουίτα «Ο Αρχάγγελος του Πάθους».
Στη δεύτερη συναυλία ο διάσημος συνθέτης Trevor Jones διηύθηνε την ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ. στην εκτέλεση των κινηματογραφικών του επιτυχιών όπως τα soundtrack των ταινιών: «Ο τελευταίος των Μοϊκανών», «Μια βραδιά στο Notting Hill», «Cliffhanger», «Αραχνοφοβία», κ.α.
Τα μέρη του πιάνου ερμήνευσε η Εύη Γιαμοπούλου η οποία απέσπασε θερμότατες κριτικές από το κοινό και τους ίδιους τους συνθέτες Δ. Παπαδημητρίου και T. Jones.
Ο τελευταίος μάλιστα τόνισε ιδιαιτέρως το μουσικό της ταλέντο λέγοντας ότι κανείς δεν έχει ερμηνεύσει τη μουσική του ποτέ τόσο όμορφα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για πιθανή μελλοντική συνεργασία με την πιανίστα.
 Βιογραφικό σημείωμα
Η Εύη Γιαμοπούλου σπούδασε πιάνο στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με την Ε. Γαλάνη και τον Α. Αλεξίου. Αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές της στο μεταπτυχιακό τμήμα του Trinity College of Music του Λονδίνου στην τάξη πιάνου του Philip Fowke λαμβάνοντας τρεις υποτροφίες από το ομώνυμο κολέγιο.
Έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς πιάνου και μουσικής δωματίου στο Λονδίνο, ενώ το Νοέμβριο του 2000 η ισπανική πρεσβεία της απένειμε βραβείο για την καλύτερη εκτέλεση έργου για πιάνο σύγχρονου Ισπανού συνθέτη, στο διαγωνισμό John Longmire στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Ιberia».
Έχει εμφανιστεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού, έχει πραγματοποιήσει ρεσιτάλ πιάνου και συναυλίες μουσικής δωματίου σε σημαντικές αίθουσες της Ελλάδας καθώς και σε άλλες χώρες. Ως σολίστ έχει συμπράξει με σημαντικά μουσικά σύνολα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και με συμφωνικές ορχήστρες μεταξύ των οποίων,Καμεράτα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Christopher Warren-Green,κ.α.
Δίδαξε πιάνο και μουσική δωματίου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών και εργάστηκε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διδάσκει πιάνο στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Είναι καθηγήτρια μουσικής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass