ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Τετραπλή έκθεση ζωγραφικής στους Γόννους

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2012 3:00 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:35
Για ακόμη μια φορά η οικία του ζεύγους Παπαδημητρίου στους Γόννους ανοίγει τις πόρτες της στο φιλότεχνο κοινό, εγκαινιάζοντας αύριο Σάββατο στις 9 το βράδυ, την έκθεση τεσσάρων καλλιτεχνών. Θα εκθέσουν τα έργα τους ο Θεσσαλονικιός ζωγράφος Χάρης Χριστοδουλίδης (υδατογραφίες), η σύζυγός του Κωνσταντία Χριστοδουλίδη (ταπισσερί) καθώς και οι Γερμανοί ζωγράφοι Μάρκος Αμπτς και Τζώνυ Σούλτς (ψηφιακή παραγωγή αλληγορικών εικόνων).
Ο Χάρης Χριστοδουλίδης ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής και σχεδίου στη σχολή «BINELLI» καθώς και στη σχολή «ΔΗΜΗΤΡΕΛΗ» της Θεσσαλονίκης, με δάσκαλο τον ζωγράφο Ανδρέα Ζαμπέτογλου. Για δύο χρόνια μαθήτευσε κοντά στο ζωγράφο Τόλη Σαμαρά. Στη θεματογραφία του περιλαμβάνονται νεκρές φύσεις, λουλούδια, ελαιόδεντρα κλπ.. Ιδιαίτερη αδυναμία έχει, ωστόσο, στα παραδοσιακά λαϊκά κτίσματα, τις καγκελόπορτες, τις φθαρμένες και χιλιοβαμμένες ξύλινες πόρτες, τα σοκάκια και γενικά τα στοιχεία ενός πολιτισμού που σιγά-σιγά χάνεται και γίνεται ανάμνηση.
Συμμετείχε σε πάνω από πενήντα ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, ενώ έργα του βρίσκονται σε Δημόσιες και Ιδιωτικές Συλλογές στην Ελλάδα, Αυστρία, Γερμανία, Βέλγιο, Μ. Βρετανία, Ολλανδία, Φιλανδία, Ιταλία, ΗΠΑ, Βουλγαρία και Νότιο Αφρική. Είναι μέλος του Συλλόγου Ζωγράφων ΣΚΕΤΒΕ Θεσσαλονίκης.
Οι Γερμανοί Μάρκος Αμπτς και Τζώνυ Σούλτς σπούδασαν στο Ινστιτούτο Σχεδίου (Institut für Design) του Ντύσσελντορφ Επικοινωνιακό Σχεδιασμό. Οι εργασίες του Μάρκου Άμπτς κατά τη διάρκεια των σπουδών του έτυχαν διεθνούς αναγνώρισης κατακτώντας το 2008 το Βραβείο “dot : best of the best” («κόκκινη τελεία : το καλύτερο από τα καλύτερα»). Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως γραφίστας, ελεύθερος συνεργάτης Εκδοτικού Οίκου και συνέχισε ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εταιρείας Σχεδιαστών MILK της Κολωνίας.
Ο Τζώνυ Σούλτς, μετά από δύο χρόνια εμπειρία σε Γραφείο Διαφημίσεων στην Κολωνία, ξεκίνησε δική του δουλειά. Σήμερα ασχολείται με τη δημιουργία ιστοσελίδων μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων καθώς και με τη διαφήμιση.
Κοινό χαρακτηριστικό των δύο αυτών νέων καλλιτεχνών είναι η αγάπη τους για την τέχνη. Συνεργάστηκαν για πρώτη φορά μαζί στο πρόγραμμα “Looking for Strange” «Αναζητώντας το παράξενο», το καλοκαίρι του 2011. Φέτος παρουσιάζουν τη δεύτερη κοινή δουλειά τους στους Γόννους με τίτλο “Antisocial : homo homini lupus” («Αντικοινωνικό : Ο άνθρωπος για τον άνθρωπο λύκος») με σημείο αναφοράς το Διαδίκτυο και τον τρόπο με τον οποίο αυτό επηρεάζει την ανθρώπινη συμπεριφορά. Ο υπότιτλος της έκθεσης είναι ενδεικτικός του προβληματισμού των δύο καλλιτεχνών και υποδηλώνει την επιθετικότητα στην εποχή μας. Τα έργα τους υπό τη μορφή γεωγραφικών χαρτών παραπέμπουν σε σκηνές από το ζωϊκό βασίλειο με θέμα το φαινόμενο της βίας. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 14 Ιουλίου. Ώρες επισκέψεων καθημερινά 8-11 μ.μ.. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310-815 935 και 6978-579508.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass