ΕΤΟΙΜΗ Η ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΕΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Η Λάρισα αποκτά νέο θεατρικό χώρο

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2012 2:15 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:33
Της Νατάσας Πολυγένη
Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα η Λάρισα απέκτησε έναν νέο θεατρικό χώρο που αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση στο θεατρόφιλο κοινό, αφού πρόκειται για ένα γνώριμο χώρο... που όμως έγινε αγνώριστος... Μετά από τις παρεμβάσεις της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων, η παραμελημένη μέχρι πρόσφατα αυλή του Μύλου μεταμορφώθηκε σε μια μικρή όαση πρασίνου που θα φιλοξενεί τις καλοκαιρινές παραστάσεις του Θεσσαλικού Θεάτρου. Ταυτόχρονα, με τις εργασίες διαμόρφωσης ξεκίνησαν και οι πρόβες για το νέο έργο του Θεσσαλικού που θα κάνει πρεμιέρα μεθαύριο Πέμπτη, στις 9.30 το βράδυ. «Ο Γιατρός με το Στανιό» του Μολιέρου είναι το έργο που επελέγη από τον σκηνοθέτη, κ. Κώστα Τσιάνο, για να κρατήσει συντροφιά στους Λαρισαίους τα καλοκαιρινά βράδια. Στο πλαίσιο αυτό παραχωρήθηκε χθες το πρωί συνέντευξη Τύπου όπου παρουσιάστηκε τόσο ο νέος χώρος όσο και το έργο και οι συντελεστές του.
Η πρόεδρος του Θεσσαλικού Θεάτρου, κ. Μαρία Κοτάκου, αναφερόμενη στη διαμόρφωση του χώρου σημείωσε ότι οι παρεμβάσεις της Υπηρεσίας Πρασίνου είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός μικρού παράδεισου μέσα στην πόλη, που η πρωτοτυπία του είναι το κύριο χαρακτηριστικό του. Όπως παράλληλα, πρόσθεσε η ιδέα ανήκει αποκλειστικά στον κ. Κώστα Τσιάνο τον οποίο και ευχαρίστησε για τη διαρκή και ανιδιοτελή προσφορά του.
Από την πλευρά του ο κ. Κώστας Τσιάνος ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο χωρητικότητας 180 θεατών, το οποίο έγινε με μηδαμινό κόστος και χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες της δημοτικής αρχής που αγκάλιασε την ιδέα, της Υπηρεσίας Πρασίνου και όλων των υπαλλήλων του Θεσσαλικού.
«Τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου Λαρισαίων, η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Πρασίνου κ. Αρη Γαλάτο, τον Κώστα Παπακώστα, τον Γιάννη Πέτρου με τις εικαστικές παρεμβάσεις του και όλων των εργαζομένων του θεάτρου, εργάζονται για να παραδώσουν έναν πολιτιστικό ατμοσφαιρικό χώρο, πλημυρισμένο στο πράσινο και στα λουλούδια, που θα συγκινήσει με την απλότητά του τους συμπολίτες μας. Το ωραίο είναι ότι για πατάρι στην παράσταση του «Θεσσαλικού» χρησιμοποιείται ένα τεράστιο πηγάδι (διάμετρος 5 μέτρα) που υπάρχει στον «Μύλο του Παππά». Για τις ανάγκες της παράστασης σκεπάζεται η επιφάνειά του με πάτωμα που μπορεί να βγαίνει όταν δεν υπάρχει παράσταση» σημείωσε μεταξύ άλλων.
Αναφερόμενος στο έργο, σημείωσε ότι η κωμωδία του Μολιέρου «Γιατρός με το Στανιό» ταιριάζει απόλυτα με τον χώρο αφού αυτές οι κωμωδίες παίζονταν κυρίως σε αυλές, δρόμους, πλατείες κ.α. πάνω σ΄ ένα πατάρι. «Είναι μια υπέροχη ξεκαρδιστική κωμωδία, με θαυμάσια θεατρική δομή που σατιρίζει τους κομπογιαννίτες που παριστάνουν τους γιατρούς, τη φιλαργυρία, την αμορφωσιά, την τεμπελιά, την πονηριά, τις μίζες, τις λοβιτούρες και άλλα πολλά. Το θέμα του άσχετου κερδοσκόπου που παριστάνει τον γιατρό είναι πολύ δημοφιλές και το συναντάμε σε κωμωδίες πολύ πριν από την εποχή του Μολιέρου. Στον Μένανδρο, Πλαύτο, Τερέντιο, στις αυτοσχέδιες κωμωδίες της Κομέντια Ντελ΄ Άρτε, για να φτάσουμε στο σήμερα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Οι παραστάσεις του έργου θα ξεκινήσουν μεθαύριο Πέμπτη 5 Ιουλίου και θα δίνονται μέχρι τις 27 Ιουλίου. Στη συνέχεια ο «Γιατρός με το Στανιό» θα περιοδεύσει στα παράλια και τον Αύγουστο θα κάνει διάλειμμα. Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν πάλι στις 5 Σεπτεμβρίου. Ο αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Άρης Γαλάτος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών και δήλωσε ότι η υπηρεσία θα είναι πάντα στη διάθεση του Θεσσαλικού Θεάτρου, ενώ αποκάλυψε ότι υπάρχουν και σκέψεις για πραγματοποίηση εκδήλωσης με τη βοήθεια του κ. Τσιάνου μέσα στον χώρο του φυτωρίου της Γεωτεχνικής Υπηρεσίας.
ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Τη σκηνογραφική παρέμβαση και την αφίσα ανέλαβε ο Γιάννης Πέτρου, την μουσική επιμέλεια ο Σπύρος Καβαλλιεράτος. Επαιξαν οι μουσικοί: Απόστολος Μητράς: βιολί, Στέλιος Κοτρώτσιος: κλαρινέτο, Πέτρος Παππάς: φλάουτο, Χρήστος Κτιστάκης: πιάνο, Μιχάλης Μαντέλας: κόντραμπάσο –βιολί, Γιάννης Γκουλιάρας: κρουστά, Κώστας Ταμβακάς: κιθάρα, Βαγγέλης Τσιαπλές: μπουζούκι-μαντολίνο, και ο Κώστας Κωστούλης στην ηχοληψία. Στα κοστούμια η Ρίκη Τσικαρδώνη, τους φωτισμούς ο Μάκης Παπατριανταφύλλου και τη γενική φροντίδα έχει όπως πάντα ο Νίκος Γεωργάκης.
Τους ρόλους της κωμωδίας ερμηνεύουν με τη σειρά εμφάνισης στη σκηνή οι ηθοποιοί Σταύρος Νικολαΐδης, Ελένη Ουζουνίδου, Περικλής Καρακωνσταντόγλου, Χάρης Φλέουρας, Βασίλης Γιαβρής, Αννα Γκλέτσου, Ιωάννα Δημακοπούλου και Αλέξανδρος Μπαλαμώτης, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους, για τη συμμετοχή τους στην παράσταση.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass