Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Φεστιβάλ Πηνειού: Η γιορτή για την πόλη ξεκίνησε

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2014 20:24 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:48

Πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα, χάπενιγκς, και πολλές μικροεκπλήξεις, περιλαμβάνει το πλέγμα των εκδηλώσεων του ετήσιου Φεστιβάλ Πηνειού της Λάρισας που διοργανώνει ο δήμος Λαρισαίων και το οποίο άνοιξε τις πύλες του χθες Σάββατο.

Η ετήσια γιορτή για την πόλη ξεκίνησε και όλες τις επόμενες μέρες η κοίτη του Πηνειού περιμένει τους Λαρισαίους κάθε ηλικίας να επισκεφθούν το ποτάμι και να διασκεδάσουν με όλα όσα θα συμβούν εκεί.

Η δημοτική Αρχή Λάρισας, με επικεφαλής την αντιδήμαρχο Μαρία Κοτάκου ξενάγησε χθες το πρωί τους δημοσιογράφους στα περίπτερα του Φεστιβάλ, ενώ μαζί της ήταν η υπεύθυνη Μάρκετινγ και Πωλήσεων του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού κ. Ιωάννα Χατζηκωστή και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων νομού Λάρισας Ντ. Αυγουστής, οι οποίοι έδωσαν την δική τους νότα στην εκδήλωση.

Σε δηλώσεις της η κ. Κοτάκου υποστήριξε πως «το Φεστιβάλ Πηνειού αποτελεί πια θεσμό για τη Λάρισα. Ο κόσμος όλα αυτά τα χρόνια το αγάπησε, το στήριξε και φυσικά καθιερώθηκε διότι σύλλογοι, φορείς και οργανώσεις συμμετέχουν ενεργά. Φέτος 150 φορείς της πόλης στηρίζουν όλη αυτή την προσπάθεια. Το φετινό Φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένο στο Α’ Αρχαίο Θέατρο της πόλης. Καλώ όλους τους λαρισαίους να συμμετέχουν και να στηρίξουν ενεργά το Φεστιβάλ».

Από την πλευρά της η κ. Χατζηκωστή αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας που διέπουν τον ελληνικό με τον κυπριακό λαό και κάλεσε τους λαρισαίους να επισκεφτούν την Κύπρο, προκειμένου να διαπιστώσουν μια οικεία και συνάμα διαφορετική χώρα, με πολλές μορφές τουρισμού, όπως μοναστηριακή, περιπατητική κλπ. Η υπεύθυνη Μάρκετινγ και Πωλήσεων του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού τόνισε ακόμη ότι η οικονομική κρίση που χτύπησε την Κύπρο δεν άγγιξε το τουριστικό κομμάτι της, αφού οι θεσμοί και οι υποδομές λειτουργούν αυτονόητα και δεν επηρεάζονται από τέτοιες εξελίξεις.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Λάρισας Ντ. Αυγουστής τόνισε πως το προσεχές 10ήμερο ο Σύλλογος με το περίπτερό του θα επιχειρήσει να φέρει πιο κοντά με το νησί τους χιλιάδες Λαρισαίους που θα το επισκεφτούν, προβάλλοντας ιδιαίτερα τις ομορφιές του νησιού και την ιστορία του.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων

Χθες οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν την θεατρική παράσταση «Ο Κατά φαντασίαν ασθενής του Μολιέρου», από τη θεατρική ομάδα του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, θεατρική βιωματική δράση και το FESTIVAL νέων μουσικών σχημάτων με συγκροτήματα της πόλης.

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ

Α’ ΕΞΕΔΡΑ

19.00 Ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με Ποδηλατικούς Συλλόγους της Λάρισας, διοργανώνει το γύρο της πόλης με ποδήλατο, με αφετηρία την κοίτη του Πηνειού Ποταμού.

20.45 ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

21.00 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Το θέατρο «ΘΥΜΕΛΗ» της Έλλης Βοζικιάδου παρουσιάζει το έργο «ΧΕΝΣΕΛ ΚΑΙ ΓΚΡΕΤΕΛ». Το πιο δημοφιλές παραμύθι των αδελφών Γκριμ, διασκευασμένο θεατρικά από τον Δ. Κούτση. Επιβλητικά σκηνικά, πανέμορφα κοστούμια και υπέροχη μουσική του Ε. Χούμπερτινγκ. Ένα έργο κατάλληλο για όλες τις παιδικές και εφηβικές ηλικίες ενώ παρακολουθείται ευχάριστα από τους μεγάλους.

Β’ ΕΞΕΔΡΑ

20.00 ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Τα μουσικά σύνολα των Λεσχών Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων θα παρουσιάσουν ένα μοντέρνο μουσικό πρόγραμμα.

9.30    ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκη και τη Μελίνα Μερκούρη με αφορμή την συμπλήρωση 20 χρόνων από το «ταξίδι» τους. Επιμέλεια Βαγγέλης Κολώνας.

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass