«...Και Ιουλιέτα» στο «Συνεργείο»

* Το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2025 11:05

Το «Συνεργείο», χώρος πολιτισμού, φιλοξενεί για δύο μόνο παραστάσεις τον θεατρικό μονόλογο του Άκη Δήμου «...Και Ιουλιέτα» με τη Σοφία Μπλέτσου.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί για δύο παραστάσεις το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου.
Πρόκειται για μία παράσταση παραγωγής του πολυχώρου «Alte Fablon» (Θεσσαλονίκη), σε σκηνοθεσία Δήμητρας Λαρεντζάκη, η οποία και αναφέρει χαρακτηριστικά στο σημείωμά της:
«Μια ανοιχτή συνάντηση με τον τρόπο που έχει δικαίωμα ο καθένας μας να πενθήσει. Εκτός από τα δάκρυα - γιατί κι αυτά κάποτε στερεύουν. Κι ύστερα μπροστά μας, το ποτάμι, που πίσω δε γυρνάει.
Που είναι φτιαγμένο να ανοίγει καινούριες φλέβες που γίνονται δρόμοι. Η στιγμή της συνάντησης με την Ιουλιέτα – αλλά και εκείνη μέσα μας, είναι η απόφαση αν θα επιτρέψουμε στον εαυτό μας να φύγει ξανά για ό,τι μας κάνει να νιώθουμε ζωντανοί. Πριν την απώλεια – το σώμα.
Που παραμένει στο παρόν, μάρτυρας σε ό,τι χάνεται – σε ό,τι λείπει.
Και μετά, μια μέρα ανοίγει πάλι ένας δρόμος. Κι αν τον έχεις περπατήσει μια φορά θα ξεκινήσεις ξανά, και ξανά. Ακόμη κι αν ξέρεις ότι δεν είναι σίγουρο αν θα τα καταφέρεις. Αυτή η δίκαιη και γενναία μάχη που δίνει ένας άνθρωπος για να είναι ελεύθερος. Μέσα του ή σε όποιο καθεστώς έχει γραπώσει τη ζωή του.
Για να καταφέρουμε να αγαπήσουμε ξανά. Για να αντέξουμε να μοιραστούμε όσα ζήσαμε περνώντας μέσα από τη φωτιά. Ίσως γιατί έτσι είμαστε φτιαγμένοι.
Τόσο τρωτοί στο σώμα και τόσο άφθαρτοι στην ψυχή».
Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Η Ιουλιέτα που επέζησε. Η Ιουλιέτα που πενθεί. Σε μια ρωγμή του χρόνου.
Που «διασχίζει και διασχίζεται». Απόψε θα απεκδυθεί το ένδυμα της σαιξπηρικής της καταγωγής, θα σβήσει τα ίχνη από το σύμβολο που κουβαλάει, θα διαρρήξει το πλαίσιο που την περιβάλλει και μετά από χρόνια θα διεκδικήσει μια άλλη θέση στην ιστορία της.
Μια άλλη θέση μέσα της. Η Ιουλιέτα που αποφασίζει να μιλήσει. Και τα λόγια της είναι και δικά μας λόγια. Για ό,τι είναι και σημαίνει έρωτας. Για ό,τι χάσαμε. Για το σημείο εκείνο που θα γνωρίζουμε ότι θα υπάρχει πάντα μια οπή – εκεί που βρίσκεται η καρδιά.
Για ό,τι πρέπει να αφήσουμε πίσω μας και δεν μπορούμε.
Όμως «ο Φόβος είναι ένα δρόμος κλειστός για τον έρωτα».
Και η Ιουλιέτα, γενναία στον έρωτα, στην αγάπη στην απώλεια, θα ακολουθήσει έναν δρόμο βραχώδη, δύσβατο, που θα την οδηγήσει σε ό,τι ίσως πόθησε μετά τον Ρωμαίο – την κάθαρση.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Άκης Δήμου. Σκηνοθεσία: Δήμητρα Λαρεντζάκη. Σκηνικά - Κοστούμια: Μαρία Καβαλιώτη. Πρωτότυπη μουσική - σύνθεση: Κώστας Βόμβολος. Σχεδιασμός φωτισμών: Αθηνά Μπανάβα. Ειδικές κατασκευές – κατασκευή σκηνικού: Θάνος Καρώνης. Φωτογραφίες: Λευτέρης Τσινάρης – Γιώργος Χαριτίδης. Σχεδιασμός εντύπων: Χάρης Θώμος. Επικοινωνία: Απόστολος Λιάπης. Οργάνωση παραγωγής: Απόστολος Λιάπης. Παραγωγή: Πολυχώρος Τέχνης Alte Fablon.
Διάρκεια παράστασης: 75’ λεπτά (χωρίς διάλειμμα).
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στις 9 μ.μ. και Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό εισιτήριο 14 ευρώ και εκπτωτικό 12 ευρώ.
Προπώληση εισιτηρίων: Τρίτη – Σάββατο (10:00-14:00 και 19:00-21:00), στο ταμείο του «Συνεργείου», Οικονόμου εξ Οικονόμων 22. Πληροφορίες: 2411-812.431.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass