Τέχνη κι άνθρωποι συνομιλούν στον Μύλο...

* ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ OPEN NIGHTS ΠΟΥ ΦΕΤΟΣ ΕΧΕΙ ΘΕΜΑ ΤΗ ΓΗ

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2024 12:01

Με τη Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων να παίζει τραγούδια αφιερωμένα στη «Γη», και με την εξαιρετική performance χορού «for them it is the sama», ξεκίνησε χθες στο προαύλιο του Μύλου του Παππά το 9ο Διακαλλιτεχνικό και Διεπιστημονικό Φεστιβάλ OPEN NIGHTS με θέμα τη «Γη».

Το Φεστιβάλ που συγκεντρώνει κάθε χρόνο υψηλού επιπέδου συμμετοχές με διεθνούς εμβέλειας καλλιτέχνες, διοργανώνουν η ομάδα OFFART και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, με την υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Θα διαρκέσει δε μέχρι τις 27 Οκτωβρίου και περιλαμβάνει εικαστικά έργα, χορό, προβολές, μουσική, διαδραστικά projects, εργαστήρια και διαλέξεις.
Χθες επίσης άνοιξε το μπαζάρ δημιουργών και παραγωγών, ενώ αναλυτικά το χθεσινό πρόγραμμα είχε performance Χορού: «for them it is the sama» Kαλλιτεχνική έρευνα - Χορογραφία - Ερμηνεία - Ενδυματολογική Επιμέλεια: Δέσποινα Καπουλίτσα, Μουσική σύνθεση: Harry Elektron (Θεσσαλονίκη). Location Performance: «Threads»: Έλενα Φακή (Λάρισα/Βερολίνο). Εικαστική Performance: «Comfort Cell»: Bodarch - Petros Petrou + Stella Chatzipanayotou (Αθήνα). Με την Performance Χορού «Stelar», θα συνεχιστεί σήμερα Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024, στις 20:00 στον Μύλο του Παππά, το 9ο Φεστιβάλ OPEN NIGHTS. Στο «Stelar», μια χορογραφία και μουσική του Κωνσταντίνου Γεράρδου, εξερευνάται ο μοναδικός δεσμός ανάμεσα στη μητέρα και την κόρη μέσα από τον χορό. Χορεύουν η Πέπη Κέη και η Στέλλα Κέη Γεράρδου. Ο Κωνσταντίνος Γεράρδος είναι καλλιτεχνικός διευθυντής και χορογράφος της ομάδας χορού VISMOTRIX. Χορογραφεί, διδάσκει και οργανώνει σεμινάρια χορού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η Πέπη Κέη ειναι χορεύτρια, μέλος της ομάδας και η Στέλλα η κόρη τους. Αμέσως μετά την performance χορού θα πραγματοποιηθεί η διάλεξη - συζήτηση με θέμα: «Μάνα Γη». Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο ψυχαναλυτής Τρύφωνας Ζαχαριάδης και ο ψυχοθεραπευτής Γιώργος Γιαννούσης. Η διάλεξη οργανώνεται σε συνεργασία με το ΝΗΜΑ. Το σώμα είναι σαν τη γη, είναι από μόνο του τόπος. Ο τόπος της δημιουργικότητάς μας συναντάται στον εαυτό μας. Η γη, ο τόπος που μας γέννησε, κουβαλά συνθέσεις και αντιθέσεις και ως μάνα μάς εντάσσει σε μια κυκλικότητα ενός συμβολικού θανάτου και μιας συμβολικής αναγέννησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass