Ερωτική ιστορία με φόντο τα Δεκεμβριανά...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΔΑΝΔΟΛΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΤΑ ΑΗΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ»

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2024 12:11

«Τα αηδόνια της σιωπής είναι ένα μυθιστόρημα που αφηγείται μια πολύ δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα, τις μνήμες μεταξύ της απελευθέρωσης της Αθήνας από τους Γερμανούς μέχρι τα Δεκεμβριανά. Μια ερωτική ιστορία με φόντο τα Δεκεμβριανά» τόνισε ο συγγραφέας Στέφανος Δάνδολος μιλώντας για το βιβλίο του «Τα αηδόνια της σιωπής» που παρουσιάστηκε χθες στο καφέ Κλίμαξ. Στην παρουσίαση του βιβλίου που διοργάνωσε το βιβλιοπωλείο Ανεμος μίλησε ο αντιδήμαρχος Φώτης Τζατζάκης και ο συγγραφέας.

Ο κ. Τζατζάκης ανέφερε πως «Η ιστορία εκτυλίσσεται ως ένα σύνολο ομόκεντρων κύκλων
- Αριστείδης και Ευδοξία
- Καφενείον Ζαχαράτος
- Οι λιγοστοί φίλοι των πρωταγωνιστών μας, οι οποίοι τους συντροφεύουν στην ιστορία τους
- Ενώ στον επόμενο και τελευταίο κύκλο συνομιλούμε με την ίδια την ιστορία: Έλληνες, Βρετανοί και Γερμανοί στην ταραγμένη περίοδο του πρώτου μισού του 20ού αιώνα, γερμανική κατοχή-εμφύλιος «μαύρες σελίδες της ιστορίας της χώρας και του έθνους μας». Ο κ. Τζατζάκης σε μια εξομολόγηση προς το κοινό που παρακολούθησε την παρουσίαση τόνισε ότι «το βιβλίο με συντρόφευσε σε μία περίοδο πολύ έντονη για έμενα. Τις στιγμές λοιπόν που χανόμουν στις σελίδες του με έκαναν να μεταφερθώ σε μία άλλη εποχή και σε μία άλλη κατάσταση συναισθηματική και ψυχική. Αυτά όλα τα οφείλω στους δύο ήρωές μας οι οποίοι με την ευγένεια της ψυχής τους και την καλοσύνη τους γαλήνευαν και τη δική μου ψυχή».
Ο συγγραφέας από την πλευρά του σημείωσε ότι «Τα αηδόνια της σιωπής είναι ένα μυθιστόρημα που αφηγείται μια πολύ δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα, τις μνήμες μεταξύ της απελευθέρωσης της Αθήνας από τους Γερμανούς μέχρι τα Δεκεμβριανά. Είναι μια ερωτική ιστορία με φόντο αυτήν την ταραγμένη εποχή και θέλει να δείξει το φως και την ελπίδα μέσα μια εποχή γεμάτη σκοτάδι. Είναι ένα μυθιστόρημα που έχει στον πυρήνα του πραγματικά ιστορικά γεγονότα, που αφορούν την εποχή 80 χρόνια πριν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass