Ενας κόσμος γεμάτος χαρά, γεμάτος συγκινήσεις

Επεσε η αυλαία χθες του Φεστιβάλ Προσκόπων «Scout Around»

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2024 12:00

Με οδηγό τις αξίες της φιλίας, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης που προάγει ο προσκοπισμός ολοκληρώθηκε χθες η μεγάλη γιορτή των προσκόπων, το Φεστιβάλ «Scout Around», που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα 110 χρόνια προσκοπισμού στη Λάρισα. Στο φεστιβάλ που συνδιοργάνωσαν οι πρόσκοποι της Λάρισας και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, οι Λαρισαίοι είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο του προσκοπισμού, ένας κόσμος γεμάτος ενδιαφέρουσες στιγμές, γεμάτες διασκέδαση, χρώμα, μουσική, έκφραση, ευαισθητοποίηση, συμπερίληψη, αλληλεγγύη και αλληλοσεβασμό.


Οι εκδηλώσεις έγιναν στον Μύλο του Παππά, όπου λειτουργούσε η έκθεση ζωγραφικής του μαθητικού διαγωνισμού με θέμα «Η φύση γύρω μου και εγώ».
Το απόγευμα σε δράσεις διάδρασης οι συνεργαζόμενοι με τους προσκόπους σύλλογοι και φορείς έδειξαν τις δραστηριότητές τους με τη συμμετοχή των επισκεπτών.
Σε δηλώσεις του ο περιφερειακός έφορος προσκόπων Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας Αντώνης Ευαγγέλου σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι: «Φιλοδοξία μας είναι το συγκεκριμένο φεστιβάλ να γίνει ένας θεσμός που να προωθεί τη συνέργεια, την αγάπη στον πολιτισμό και την κουλτούρα, δίνοντας παράλληλα ευκαιρίες άτυπης μάθησης για τις τέχνες και τον εθελοντισμό προς όλους τους νέους και τις νέες, συμπεριλαμβάνοντας και ευάλωτες ομάδες».
Τόνισε δε, ότι: «Είναι ιδιαίτερη τιμή η παρουσία της νεολαίας στο Φεστιβάλ, το οποίο ελπίζουμε να αποτελέσει συν τοις άλλοις αφορμή για την εγκαθίδρυση ενός ανοιχτού διαύλου ουσιαστικής επικοινωνίας και διάδρασης μεταξύ των νέων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass