Οι Λαρισαίοι ταξίδεψαν στον... Ηλιο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ JOIST ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2024 12:41

Ένα ταξίδι στον θαυμαστό κόσμο της αστρονομίας, της αστροφυσικής και της κοσμολογίας έκαναν χθες όσοι παρακολούθησαν την παρουσίαση του βιβλίου «Το ταξίδι του Ηλιου» του Λεωνίδα Παπασωτηρίου που παρουσιάστηκε χθες στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST. Ο Λεωνίδας Παπασωτηρίου ήταν ο... ξεναγός στο ταξίδι του Ηλιου γύρω από το κέντρο του Γαλαξία μας, διαρκείας 225 εκατομμυρίων ετών, ενώ μετέφερε στο κοινό τις εμπειρίες του από τις εκλείψεις του Ήλιου, που έχει παρατηρήσει και ιδιαίτερα από την τελευταία, τον περασμένο Απρίλιο στο Μεξικό.

 Στην παρουσίαση του βιβλίου που διοργάνωσε το Σχολείο Αστρονομίας ΕΝΑΣΤΡΟΝ, το Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας, το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας – ΠΟΚΕΛ και το βιβλιοπωλείο “Bla bla», μίλησαν ο Γιώργος Μπιρσιάνης από το Σχολείο Αστρονομίας και ο συγγραφέας, ενώ ο φυσικός Ιωάννης Χουινάβας, από το Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας μίλησε για τον “Ήλιο - το Άστρο μας”. Την εκδήλωση συντόνισε ο πρόεδρος του ΠΟΚΕΛ, Αργύρης Γιουρούκης.
Ο συγγραφέας είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, με πολυετή εμπειρία στην παρατήρηση του έναστρου ουρανού και με βαθιά γνώση σε πολλά θέματα της αστρονομίας. Τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά του είναι η εκλαΐκευση και η όσο το δυνατόν ευρύτερη διάδοση της επιστήμης της αστρονομίας, καθώς και η παρατήρηση και καταγραφή ηλιακών εκλείψεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass