Εθνική Ετικέτα Ποιότητας eTwinning στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2024 11:26

Εθνική Ετικέτα Ποιότητας eTwinning απονεμήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας από τον Εθνικό Οργανισμό Υποστήριξης eTwinning για το ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό έργο με τίτλο «Lighthouses That Illuminate». Το έργο ολοκληρώθηκε από μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων Β1 και Γ1 Γυμνασίου

τη σχολική χρονιά 2023-2024 και υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τις: Ευαγγελία Τσιούκα (συντονίστρια έργου), Ελένη Γατσιού, Βασιλική Κακαγιάννη, Βασιλική Κοσμάνου, Κασσιανή Ρήτου και Ζωή Τόλιου.
Η Εθνική Ετικέτα Ποιότητας είναι μια διάκριση που απονέμεται για έργα eTwinning που διακρίνονται για εξαιρετική ποιότητα και καινοτομία, αλλά και για την ποιότητα της συνεργασίας, τη δημιουργικότητα και την επίδραση του έργου στη μαθησιακή διαδικασία.
Το σχολείο υλοποίησε το Πρόγραμμα «Lighthouses That Illuminate» σε συνεργασία με το σχολείο IES Ingeniero De La Cierva στη Μούρθια της Ισπανίας, με στόχο μαθητές και μαθήτριες να «επισκεφθούν» εικονικά τους φάρους της Ευρώπης και να αναπτύξουν γνώση, προσεγγίζοντας διαθεματικά τους φάρους, χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία Web 2.0 και συμμετέχοντας σε συνεργατικές δραστηριότητες με μεικτές διακρατικές ομάδες.
Οι μουσικές δραστηριότητες (αυτοσχεδιασμός, συγχρονισμός κινήσεων με τον ρυθμό) και οι εικαστικές δραστηριότητες, όπως η κατασκευή φάρων με ανακυκλώσιμα υλικά, η δημιουργία του παιχνιδιού «Το κυνήγι του… χαμένου Φάρου» εμπλούτισαν την εκπαιδευτική διαδικασία, καθιστώντας τη μάθηση πιο ευχάριστη και αποτελεσματική.
Από το σχολείο εκφράζονται συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για την ενεργό συμμετοχή τους και την άψογη συμπεριφορά τους κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass